BRAČNI PAR DOZVOLIO SINU (15) DA DOVEDE DEVOJKU (15) U KUĆU: Sada im preti do tri godine zatvora

kazneno delo

BRAČNI PAR DOZVOLIO SINU (15) DA DOVEDE DEVOJKU (15) U KUĆU: Sada im preti do tri godine zatvora

Hrvatska -

Supružnici iz okoline Koprivnice mogli bi da završe u zatvoru jer su maloletnom sinu (15) dozvolili da u kuću dovede devojku (15), s kojom je imao polne odnose u toj istoj kući.

Prema optužnici, sve se događalo krajem prošle godine u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje vanbračnog života dece. Ako budu proglašeni krivima, preti im do tri godine zatvora.

"Kao roditelji deteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloletnicu u njihovo domaćinstvo, gde su zasnovali životnu zajednicu i održavali polne odnose. Time su počinili kazneno delo protiv braka, porodice i dece - omogućavanje vanbračnog života s detetom", navodi se u optužnici.

Tokom istrage par je rekao da u tome ne vide ništa loše jer su sin i devojka već dve godine u vezi. Priznali su da je majka devojke bila protiv te veze pa je došla po kćer.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu zaštitu u Koprivnici, čija je zaposlena razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

- Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj devojci rekla da mogu da žive zajedno kod njih, ali da paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno.

Rekla mi je da je ona čak sudu podnela zahtev da se njenom maloletnom sinu dopusti da sklopi brak s curom pre punoletstva jer je smatrala da njih dvoje dobro utiču jedno na drugo, naglasila je socijalna radnica.

Maloletni sin i njegova devojka sklonjeni su iz svojih porodica i smešteni u dečje domove a Ivanu i Zdravka čeka suđenje.

Kurir.rs/Danica.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track