IVORA IZ ZAGREBA TERETE DA JE PUNIH 6 GODINA SILOVAO SVOG PSA, ŽENKU RIDŽBEKA: I ne mogu mu ništa jer radi u EU parlamentu?!
Foto: Shutterstock

šokantan sudski proces

IVORA IZ ZAGREBA TERETE DA JE PUNIH 6 GODINA SILOVAO SVOG PSA, ŽENKU RIDŽBEKA: I ne mogu mu ništa jer radi u EU parlamentu?!

Hrvatska -

ZAGREB - Ivora I. (46) zagrebačko pravosuđe tereti da je od 2009. do septembra 2015. na različitim lokacijama seksualno opštio sa svojim psom, ženkom rodezijskog goniča, nanoseći joj bol i patnju.

Međutim, on još nije uhapšen jer radi u EU parlamentu i ima imunitet.

U Opštinski krivični sud sud u Zagrebu pred kojim se vodi postupak protiv Ivora I. (46) zbog seksualnog zlostavljanja ženke pasmine rodezijski gonič, kako saznaje 24sata.hr, još nisu stigli odgovori Ministarstva pravosuđa i uprave kao ni MUP-a vezano za navodni imunitet koji on ima od krivičnog gonjenja.

Sud može putem Interpola zatražiti i terensku proveru adrese na kojoj je prijavljen u Belgiji što će s velikom verovatnošću i učiniti. Naime, Ivoru je 28. oktobra ove godine počelo novo suđenje za optužbe da je od 2009. do septembra 2015. godine na različitim lokacijama seksualno opštio sa svojim psom nanoseći mu bol i patnju.

Navodno je psihički i fizički zlostavljao i mužjaka iste pasmine. Otkrili su ga slučajno, u akciji usmerenoj protiv pedofila 2015. godine. U njegovom stanu na Knežiji zatekli su dva izmučena i izgladnela psa i zaplenili 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja.

Radi u EU parlamentu u računovodstvu

Na upit u vezi sa njim, MUP je odgovorio "kako su putem međunarodne policijske saradnje razmenjene sve relevantne informacije vezane uz navedeni slučaj te da se saradnja oko navedenog predmeta nastavlja između nadležnih pravosudnih tela Hrvatske i Belgije.

Nije jasno o kakvom imunitetu je reč s obzirom da je Ivor, prema podacima kojima raspolaže sud, zaposlen u Evropskom parlamentu kao službenik u računovodstvu, te je poslednje gotovo dve godine navodno na bolovanju.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track