VIRTUELNA VEZA JOJ UNIŠTILA ŽIVOT Žena (60) iz Crkvenice postala žrtva internet prevare, pa sama zbog novca prevarila više osoba
Foto: Shutterstock

pokrenut istražni postupak

VIRTUELNA VEZA JOJ UNIŠTILA ŽIVOT Žena (60) iz Crkvenice postala žrtva internet prevare, pa sama zbog novca prevarila više osoba

Hrvatska -

Crkvenička policija sprovela je krivično istragu protiv šezdesetogodišnje žene zbog sumnje da je počinila četiri krivična dela prevare. Naime, osumnjičena je tokom 2018. do oktobra 2022. pozajmila novac od četiri osobe a nije ga vratila, piše Index.hr.

Žena je ispričala da je preko društvene mreže u julu 2018. upoznala čoveka koji joj se predstavio kao američki oficir i sa njim imala virtuelnu romantičnu vezu. Tokom te komunikacije, nepoznati muškarac ju je obavestio da će joj na kućnu adresu poslati paket velike vrednosti u kome se, između ostalog, nalazi i nakit kao poklon za nju i zamolio je da taj paket čuva. Žena je ubrzo sa nepoznate mejl adrese dobila poruku da se paket nalazi na italijanskoj granici i da mora da plati određenu sumu novca da bi ga dobila na svoju adresu.

Nakon što je uplatila novac, ubrzo je dobila nekoliko sličnih poruka, a od septembra do decembra 2018. uplatila je oko 800.000 kuna na račune više različitih osoba u inostranstvu, kako bi platila razne troškove paketa (poreze, slanje, naknade za presedanje itd.) . S obzirom na to da najavljeni paket nije dobila, shvatila je da je prevarena i incident prijavila policiji.

Ispostavilo se da je osumnjičena podigla kredit kako bi mogla da isplati sve troškove. Dalje, krivičnom istragom je utvrđeno da je tokom 2018. godine i do oktobra 2022. godine sama prevarila četiri osobe starosti 62, 63 i 64 godine od kojih je pozajmila novac koji nije vratila. Pozajmljenim novcem platila je troškove paketa ili otplatila kredit. Na kraju je svoje žrtve oštetila za ukupno oko 930.000 kuna.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track