SKANDAL U HRVATSKOJ! POZNATA GLUMICA I PEVAČICA IZBAČENA IZ AUTOBUSA! Svađala se s vozačem, evo šta se sve desilo (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

POPULARNA GLUMICA IZAZVALA SKANDAL

SKANDAL U HRVATSKOJ! POZNATA GLUMICA I PEVAČICA IZBAČENA IZ AUTOBUSA! Svađala se s vozačem, evo šta se sve desilo (FOTO)

Hrvatska -

Ana Uršula Najev je splitska glumica i pevačica koja je trenutno na naslovnim stranicama brojnih medija pošto se verbalno obračunala sa vozačem autobusa zbog neispravne karte kojom je želela da stigne do svog grada.

Po njenim rečima ona je u poslednjem trenutku kupila kartu na internetu, ali greškom za sutrašnji, a ne današnji datum. Vozač je, ispričala je Uršula, umesto da pokuša da nađe rešenje za nju, bio izrazito neprijatan

On: "IZLAZI VANKA!!!!!! Ja: "ali..." On: "IZLAZI VANKA KAD SAN REKA!!!! VANKA DA SI IZASLA!!! Ja: "molim vas nemojte se derati na mene" On: "KOJI JE OVO DATUM??!!! VANKA IZLAZI ODMA!!!!! RADI TEBE MI BUS KASNI!! MRŠ!!

...Ovo je samo dio dijaloga između šofera i mene (ako se to dijalogom moze nazvati) kojeg sam prije nešto više od 2 sata doživela u Flix busu (bus br. 970) na Autobusnom kolodvoru Zagreb, napisala je, dodavši da je u Zagreb krenula na probu, a odmah nakon toga nameravala da se vrati u Split.

- Kartu sam kupila online pri čemu san doživela veći broj komplikacija, neuspešnih kupovina i preusmeravanja (nisam jedina koja je imala tegobe s njihovom online kupovinom). Pri ulasku u bus vozač je detaljno pregledao moju kartu i uputio me na bilo koje slobodno sedište iza 4.reda. U trenutku kad se bus popunio i trebao krenuti, ušla je devojka/žena za koju nije bilo slobodnog mesta u delu za putnike. Gospodin šofer je već u tom trenutku svom tonu dao agresivne note i počeo na sav glas urlikati da "IMAMO ULJEZA I DA JE NEKO UŠA BEZ KARTE", nakon čega je krenuo ponovo pregledavati svima karte. Došao je red na mene. Pokazala sam mu svoj mobitel. Ustuknula sam na prvo obraćanje: "IZLAZI VANKA!!!!!!" . Sve oči gledale su u istom smeru, sva usta isto ćutela. Nisam stigla ni odgovoriti, ni shvatiti zašto mi se obraća na taj način, a on je nastavio: "KOJI JE OVO DATUM??? STA JE OVO??? IZLAZI VANKA IZ MOG BUSAAAAAA!!!!! VANKAAAA!!!, nastavila je Uršula i dodala kako je vozač bio puno viši i jači od nje.

- Ne zanemarimo činjenicu da se radi o muškarcu u pedesetim godinama, nimalo pitomog izgleda, ćelav, veći od mene oko 25 cm i teži oko 60 kg. Pokušavala sam mu izrazito mirnim tonom i pristojnim rečnikom dati do znanja da me uznemirava, zamoliti ga da se ne dere na mene, predložiti da sednem na pod, skale ili napred s njima jer nisam bila svesna da sam greškom kupila kartu za istu kompaniju, ali sutrašnji datum. Ništa od toga nisam uspela izgovoriti zbog neprekidne dernjave, verbalnog nasilja i nasrtanja. Primarni razlog mog izlaska iz autobusa je bio strah da nasilje ne poprimi fizički oblik. Nitko iz busa nije reagovao. Nitko. Pri izlasku iz busa dovikivanje se nastavilo: "A DI JOJ JE SAD TORBA, AJDE BRŽE IZLAZI!!! GONI SE VANKAAA!!!". Rekla sam da nemam torbu. Dobila sam: "E BRAAAAAAVOOOOO!!!! BRAVO!!!! AJDE BRŽE VANI!, prepričala je glumica situaciju. Mislila je da je u redu, no uhvatio ju je napad panike.

- Doživela sam izrazito neugodni napadaj panike, nisam mogla zaustaviti suze i strahovala sam od gušenja zbog hiperventiliranja koje je gradiralo. U sekundi mi je izbila afta na usnama, pojavilo se pečenje u očima, srce je galopiralo. U tom trenutku shvatam da je nada mnom izvršeno snažno psihičko i verbalno nasilje i javno sramoćenje, a da sam fizičko nasilje izbegla za dlaku. Uspela sam se malo smiriti sada, 2 sata kasnije. Pišem ovo u nadi da će netko stati budućem nasilju na kraj, kad danas nitko od 60 prisutnih nije mogao ili htio. Kad dođem do imena glavnog i pomoćnog šofera koji mu je bio puna podrška u nastupu, bit će objavljena. Ugodnu nedelju želim, napisala je glumica i pozvala Facebook prijatelje da šire ovu informaciju.

Glumica je u objavama na društvenim mrežama taj događaj nazvala je 'psihičkim i verbalnim nasiljem i javnim sramoćenjem, a povodom svega se javnosti se obratio i sam vozač Ante Bonacin, koji je u izjavi naveo da je Ana lagala, prenosi Jutarnji list.

Prema njemu, ona nije htela da napusti vozilo sa nevažećom kartom. Dodao je da je kasnije rekla: „Zakolji stoku, videćeš Boga svog” i da su putnici aplaudirali kada je izašla iz autobusa:

"Ukrcavanje 53 putnika na FLIKSBUS liniji N970 sa polaskom u 14.15, za Split, autobus Man.

Standardna procedura ukrcavanja putnika i prtljaga odvijala se po planu i programu, nismo ni slutili da će se naš radni dan završiti medijski propraćenim sa svih strana zbog nikoga!

Ja Ante Bonacin, sin Ivice iz K.Sućurca, bio sam na vratima i gledao i skenirao karte, moj kolega Žarko Jukić, sin Slavka iz Čavoglava, je sređivao prtljag... Prilikom skeniranja i provere karata, sve je prošlo dobro, međutim, kao i uvek, imate 70% putnika koji kada pogledate kartu uđu u autobus, ostave stvari i ponovo izađu, u svoj toj gužvi u kojoj je nemoguće zapamtiti sva lica jer Ja nisam kompjuter, ljudi ulaze i izlaze, a ponekad kada se neko posumnja vrati karticu skeniranu. Ponekad imate nekoliko putnika na jednoj karti. Na primer, samo dvoje izlaze iz autobusa napolju, a ostali ostaju u autobusu. Kartica je u onome što je u autobusu, a tu treba da bude psiholog i da proceni da li je to tačno ili nije.

S obzirom na to da smo utovarili prtljag pre polaska i na desnu stranu za putnike koji žele da izađu u Soline, bili smo raštrkani na sve strane i vrata. Kako je gospođa ušla, ne znam.

Putnici se svakako broje pre polaska da bismo mogli da se proverimo. U tom broju, devojka sa kartom je došla baš na vreme, a u autobusu smo imali 53 putnika. Dakle, neko ko nema kartu je višak u autobusu.

Pitao sam dva puta preko mikrofona da li neko ima kartu koja nije proverena, niko mi nije odgovorio. Zatim sam ponovo pregledao karte, osobu po osobu, mesto po sedište. Kada dođem do 5-6 redova, dotični vadi nevažeću kartu, odnosno kartu za sledeći dan. Objašnjavam joj da ne može da putuje sa nama jer nema važeću kartu i da izađe iz autobusa da devojka koja ima kartu sedne. Na to je gospođa rekla: "Neka mali sedi na stepenicama, moram danas u Split". Ponovo sam joj rekao da mora da izađe napolje jer autobus neće krenuti dok ona ne izađe i da smo već kasnili 10-ak minuta zbog nje. Ona je tada insistirala da vratim novac za kartu, na šta sam joj rekao: 'Niti sam ti je prodao, niti imam čime da ti vratim, izađi iz autobusa jer ću zvati policiju'. Rekao sam joj: 'Mlada damo, vi nemate kartu i ne možete da putujete sa nama'. Na spomen-obeležje policije izašla je i na odlasku nam slatko rekla: „Zakoljite stoku, videćete Boga svog”. Veoma lep rečnik za "glumicu" u govoru, mora se priznati. 53 putnika proslavila su aplauzom kada je konačno izašla iz autobusa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ni tada nisam znao o kome se radi, ali su nam putnici rekli – sad ćeš završiti u novinama jer ona živi od ovakvih izmišljenih scena. Ništa ne žalimo, ponovili bismo isto jer posao koji volimo radimo časno i pošteno, i ja i moj kolega. Žao mi je samo što "influencerka" ima svoju moć u medijima prema malom, običnom radnom čoveku. Istina će uvek pobediti laž", zaključio je Bonaćin.

Fliksbus: "Ovo su veoma ozbiljne optužbe...“

Sada su se o svemu oglasili zaposleni u Flikbusu, koji su odmah objasnili da vozač neće biti sankcionisan - jer je autobus bio pun, a devojka nije imala važeću kartu. Dodali su i da su putnici ostavili svoje kontakte u slučaju da bude potrebno da svedoče.

Dodali su da je njihov vozač nedavno u medijima hvaljen kao jedan od najboljih:

"Po svemu pristiglom možemo utvrditi da se vozač FlikBusa, koji je donedavno javno i u medijima hvaljen kao jedan od naših najboljih vozača, suočio sa ozbiljnim javnim optužbama. Kao kompanija, dužnost nam je da brinemo o zadovoljstvu i bezbednosti svakog putnika, ali i da zaštitimo naše vozače koji se na licu mesta često susreću sa neprijatnim situacijama, posebno kada su u pitanju ovako ozbiljne optužbe. Vozači u ovom slučaju neće biti sankcionisani, a o daljim mogućim koracima ćemo razgovarati interno", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track