PRIJATELJIMA ŠALJE FOTOGRAFIJE GOLE ŽENE Hrvatica proživljava HOROR: "Obećao je da će mi napraviti pakao od života, i napravio je"
Foto: Shutterstock

pretio joj i smrću

PRIJATELJIMA ŠALJE FOTOGRAFIJE GOLE ŽENE Hrvatica proživljava HOROR: "Obećao je da će mi napraviti pakao od života, i napravio je"

Hrvatska -

Mlada žena prošla je kroz nasilnu vezu koju su obeležile ljubomora i ucene. Nakon što je prekinula s partnerom, noćna mora iz njegovih pretnji se ostvarila.

"Nemam više kome da se obratim, ovo je internet nasilje koje traje duže vreme. Mesecima čekam da se nešto pokrene, a psihičko nasilje se nastavlja", rekla je žena koja je želela da ostane anonimna za Dnevnik.hr.

Naime, ona prolazi pravi pakao nakon što je izašla iz veze obeležene ljubomorom i ucenama. "Obećao je da će mi život pretvoriti u pakao, i pretvorio ga je!" govori očajna žena.

"Kad smo bili u vezi, ucenjivao me je da će mi praviti lažne profile na stranicama za upoznavanje partnera i napraviti pakao od života, bio je ljubomoran, vređao me i prekinula sam s njim", priča ova očajna žena, koja ga je svojevremeno prijavila i policiji zbog pretnji.

Bivši partner čak je završio u zatvoru na tri meseca jer joj je mejlom pretio smrću. Takođe je i on podigao tužbu protiv nje zbog pretnje.

"Ja sam njega prijavila policiji, bile su određene mere zabrane prilaska", navodi i dodaje da je pokušala da se dogovori s njim preko advokata da na tome stanu, pa je prijavu povukla.

"Nasilje se nastavilo. On koristi moje lične podatke, otvara profile na Fejsbuku i Instagramu s mojim fotografijama. Prijavila sam tim društvenim mrežama lažne profile, a njihov odgovor je bio da napravljeni profili ne krše pravila koja imaju", tvrdi. Dodala je da je opet bila na policiji te da su joj tamo rekli da problem može rešavati privatnom tužbom.

Slao fotografije golog ženskog tela

"Osim toga, fotografije gole žene koja je slične građe tela kao ja, no bez glave i bez lica, slao je mom prijatelju. Ja takve fotografije nikad nisam napravila. Slučaj je na sudu od novembra, još nije bilo ročišta", navodi žena za Dnevnik.hr te dodaje da još uvek postoje dva lažna profila s njenim fotografijama na Fejsbuku.

Za razliku od te društvene mreže, stranice za upoznavanje obrisale su lažne profile s njenim podacima nakon što im se javila. Navodi da se zaokupila poslom, ali problemi s kojima živi osete se i na tom području. Zbog narušenog zdravlja posećuje lekare i pije antidepresive.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track