POKUŠALA DA OTRUJE MUŽA, TUŽILAŠTVO JE OSLOBODILO KRIVICE: Stavila mu 10 apaurina u kafu, kad mu je pozlilo, zvala Hitnu pomoć
Foto: Shutterstock

ljubav i mržnja

POKUŠALA DA OTRUJE MUŽA, TUŽILAŠTVO JE OSLOBODILO KRIVICE: Stavila mu 10 apaurina u kafu, kad mu je pozlilo, zvala Hitnu pomoć

Hrvatska -

Ništa od krivičnog gonjenja žene iz Metkovića koja je uhapšena 12. decembra 2022. godine zbog sumnje da je dva dana ranije u kafu svog 21 godinu starijem suprugu stavila 10 apaurina sa ciljem da ga ubije.

Naime, od tog dana žena se nalazila iza rešetaka, a Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku je nakon detaljne istrage koja je uključivala saslušanje više svedoka i niz vještačenja odlučilo da obustavi istragu, jer, kako su rekli, nema dokaza da je 43-godišnja žena izvršila navedeno krivično delo.

Podsetimo, reč je o slučaju koji je šokirao javnost. Tužilaštvo je na otvaranju istrage osnovano sumnjalo da je 43-godišnja žena 10. decembra prošle godine oko 9.10 časova svom suprugu pripremila kafu i u nju ubacila više tableta lekova, sa namerom da oduzme život. A kada je njen suprug popio piće i od dejstva leka mu je pozlilo, ona je pozvala Hitnu pomoć. On je hitno prebačen u Opštu bolnicu Dubrovnik, gde mu je ispumpan stomak, a izvađeni sadržaj poslat na analizu.

S druge strane, istražni sudija Županijskog suda u Dubrovniku, na predlog tužilaštva, ženi je odredio jednomesečni istražni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i opasnosti od dovršavanja krivičnog dela u pokušaju.

Inače, kako su mediji već pisali, policija je ranije više puta intervenisala zbog psihičkog i verbalnog nasilja, koje, međutim, nikada nije preraslo u fizički obračun. Zbog mesec i po dana, naizgled neopravdano, provedenih iza rešetaka, 43-godišnja žena imaće pravo da traži odštetu od države, a jedan dan zatvora „teži” oko 40 evra.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track