POLICIJA SE DOKOPALA SNIMKA MAKLJAŽE NA HRVATSKOM SKIJALIŠTU: MMA borci prebili pripadnika HGSS-a: "Vikali su da su OBUČENI BORCI"
Ilustracija, Foto: Shutterstock

"Kolega se ne oseća dobro"

POLICIJA SE DOKOPALA SNIMKA MAKLJAŽE NA HRVATSKOM SKIJALIŠTU: MMA borci prebili pripadnika HGSS-a: "Vikali su da su OBUČENI BORCI"

Hrvatska -

Načelnik Stanice Gorske službe spašavanja Rijeka Marko Andrić u izjavi medijima u sredu najoštrije je osudio napad na pripadnike HGSS-a u nedelju uveče na hrvatskom skijalištu Platak, ističući da je odmah nakon napada pozvao Hitnu pomoć i policiju, kojoj je dao izjavu, ali kasnije nisu kontaktirali.

I sam Marko Andrić bio je u Platku u vreme divljačkog napada i odvojio je napadače od napadnutih.

„Još sam u šoku. Na kraju svih aktivnosti tog dana, uključujući dežurstvo na skijalištu i operaciju spasavanja izgubljenih planinara nedaleko od Platka, odmarali smo se u kafiću. Bila je odlična atmosfera, kada smo nedaleko od tog kafića primetili automobil kako pluta na skijalištu. Videli smo da se zaglavio i da vozač i putnici pokušavaju da ga izvuku iz snega i ubrzo smo prestali da razmišljamo o tome“, rekao je Andrić.

MMA
foto: Printscren Youtube

"Vikali su da su obučeni borci"

On je istakao da je apsurdno da je pripadnik HGSS-a samo dva sata ranije učestvovao u spasavanju dve planinarke.

"Oko 20 sati jedan naš kolega je sa devojkom išao kući i primetili smo da je napadnut. Istrčali smo i pokušali da ih razdvojimo", rekao je on i dodao da je video da pripadnika HGSS-a udara jedan od mladića iz automobila, a nakon pokušaja da ustane, brutalno ga je udario u glavu i on se onesvestio.

Okrenuli smo ga na bok, izvadili mu jezik i zbrinuli ga, za šta smo i obučeni“, rekao je Andrić. Odmah je pozvao hitnu pomoć i policiju. Po dolasku policije dao im je izjavu, a oni ga posle nisu zvali.

On je prijavio da se taj kolega još nije oporavio, da ima vrtoglavicu i da se kreće između kuće i bolnice. Upitan da li ima utisak da su napadači bili pod dejstvom alkohola ili opijata, on je rekao da nisu normalni.

Vikali su da su obučeni borci, šta god to značilo“, rekao je on.

Jedan od napadača je izbačen iz kik-boks kluba

Predsednik kik-boks kluba Dinamite Gim Mladen Kujundžić, u kojem je trenirao jedan od napadača, u izjavi Hini rekao je da je ovo što se dogodilo sraman čin i da mu nije mesto u sportu.

Zbog toga je taj mladić izbačen iz kluba, rekao je Kujundžić. U klubu je trenirao MMA.

"Ne želim da se ovakvo ponašanje vezuje za mene ili klub, to ne zaslužujemo ni ja ni moja porodica", rekao je on. Što se tiče postupaka tog mladića u klubu, dodao je, ne mogu da kažem. ništa loše. Bio je uzoran i pristojan. Nije postigao posebne rezultate, bio je početnik i imao je nekoliko borbi iza sebe", zaključio je Kujundžić ne navodeći imena mladića.

Mediji navode da su napadači Luka Tirijel Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić .

Policija je u sredu najavila da će protiv trojice mladića podneti optužni predlog za prekršaj posebno drsko i nedolično ponašanje zbog nedeljne tuče sa volonterima HGSS-a na Platki u kojoj su tri osobe povređene, dok se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja.

Svedok: Izgledalo je kao da su napadači spremni da ubiju

Nakon brutalnog premlaćivanja radnika HGSS-a i djevojke na Platki, Danas.hr-u se javio čovek koji je svemu svedočio i prvi priskočio u pomoć žrtvama.

"Bilo je to divljaštvo, brutalan napad na dečake. Ja sam među prvima video šta se dešava, odmah sam pritrčao u pomoć, mislim da je to normalno. Svako normalan bi tako reagovao", rekao je svedok, koji veruje da takvo iživljavanje treba sankcionisati na najvišem nivou.

"To su momci koji pomažu drugima, veliki, mišićavi, nisu to zaslužili. Nije to normalna situacija, umjesto njih je mogao biti bilo tko, nitko nije spreman na nešto takvo", dodao je te rekao kako je izgledalo da su napadači bili spremni ubiti, jer su bez stajanja nastavili udarati HGSS-ovce:

"Mladić koji je nakon nekoliko minuta došao sebi, ponovo je dobio nogom u glavu, pao je u komu. Iz HGSS-a su bili šokirani, nisu mogli napraviti ništa u tom trenutku što bi inače uradili. Strašno!"

"Kolega se ne oseća dobro"

Načelnik HGSS-a Josip Brozičević je u RTL-u Danas izjavio kako se njegov ozleđeni kolega ne oseća dobro.

"Danas je zato išao na nove specijalističke preglede kako bi se utvrdilo radi li se možda o povredama koje nisu dosad evidentirane", rekao je načelnik HGSS-a koji se zahvalio svima koji su im ovih dala slali podršku. "Jak je on, to je ipak gorski spasilac koji je bezbroj puta nesebično pružio pomoć drugima", izjavio je Brozičević.

RTL-ov reporter Boris Mišević rekao je u RTL-u Danas kako postoji snimak ovog strašnog napada, ali da policija radi na njemu pa još nije dospeo u javnost.

(Kurir.rs/Danas.hr/Hina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track