PRETIO JE DA ĆE JE UBITI AKO JE VIDI SA DRUGIM: Mladić iz Našica osuđen na 27 godina zbog ubistva bivše, proganjao je MESECIMA
Foto: Shutterstock

pokušao samoubistvo posle zločina

PRETIO JE DA ĆE JE UBITI AKO JE VIDI SA DRUGIM: Mladić iz Našica osuđen na 27 godina zbog ubistva bivše, proganjao je MESECIMA

Hrvatska -

Županijski sud u Osijeku osudio je u petak Luku Dundovića (25) na 27 godina zatvora, proglasivši ga krivim za ubistvo bivše devojke Jelene L. (20) hladnim oružjem.

Zločin se desio prošle, 2022. godine u Našicama hladnim oružjem, a presudom je on okarakterisan kao teško ubistvo.

Dundović je optužen da je 21. maja prošle godine u Našicama hladnim oružjem ubio bivšu devojku Jelenu L. Satima ju je čekao skrivenu ispred njene kuće, dok se nije pojavila u automobilu svog novog dečka koji ju je dovezao.

Ostavio ju je malo dalje od kuće, jer nije želela da je roditelji vide u tuđem autu, a onda je prošetala putem pored parka. Luka se pripremio za tih nekoliko stotina metara. On joj je ranije tog dana već pretio telefonom da će je ubiti ako je vidi sa drugim muškarcem. Iako se plašila zbog tih pretnji, Jelena je mislila da joj se na dvesta metara od kuće, u 'mrtvo' doba noći, ništa neće dogoditi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

„Zvaću te čim uđem u kuću“, rekla je mladiću koji ju je vozio. Ali ga nije pozvala. Posle deset minuta zvao ju je nekoliko puta, ali se nije javljala.

Zabrinut, krenuo je nazad ka njenoj kući i zatekao Luku na mostu, krvavih košulja, ruku, lica. Na pitanje gde je Jelena, Luka je odgovorio da je mrtva i skočio sa mosta.

Pritom je zadobio brojne povrede zbog kojih je zadržan pod nadzorom policije na bolničkom lečenju.

Sudsko veće je ocenilo da je dokaznim postupkom i izjavama svedoka nesumnjivo utvrđeno da je optuženi počinio krivično delo teško ubistvo, pa mu je izrečena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 27 godina.

U kaznu mu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru od kraja maja 2022. godine, a Sudski savet je doneo i rešenje kojim se Dundoviću produžava istražni zatvor, koji može trajati do pravosnažnosti prvostepene presude.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track