NESVAKIDAŠNJI EPILOG KRAĐE U ČAKOVCU: Četvorica opljakala kuću, jedan se naljutio zbog podele plena, pa sve prijavio policiji
Foto: Shutterstock

svi uhapšeni

NESVAKIDAŠNJI EPILOG KRAĐE U ČAKOVCU: Četvorica opljakala kuću, jedan se naljutio zbog podele plena, pa sve prijavio policiji

Hrvatska -

Raspodela razbojničkog plena delikatan je posao koji, ako se ne obavi kako treba, može dovesti do brojnih problema, što je na vlastitoj koži osetila četvortka iz Čakovca.

Tako su u decembru prošle godine dva 35-godišnjaka, jedan 34-godišnjak i jedan 32-godišnjak osmislili kriminalni plan i krenuli u pljačkaški pohod u Međimurju. Locirali su metu, kuću u mestu kraj Čakovca pa su se 14. decembra dovezli automobilom do nje. Najmlađi član lopovske četvorke ostao da čuva stražu u blizini automobila, dok je trojac ušao u kuću obivši podrumski prozor, i iz nje ukrao veću količinu novca i zlatnog nakita. Plen je naknadno procenjen na oko 19.200 eura.

Ali, problemi su nastali kada ga je trebalo podeliti, a lopovi su se ponovo su sastali tek više od dva meseca kasnije, u jednom mestu nadomak Čakovca. Kada je četvrtookrivljeni 35-godišnjak shvatio da je dobio manje novca od ostalih "poslovnih partnera", naljutio se i rekao da će ih prijaviti policiji. Oni su mu uzvratili zapretivši mu da će ga u tom slučaju teško povrediti. Ali, njega ta pretnja nije sprečila pa je policiji sve prijavio, nakon čega je opet dobio pretnju porukom i pozivom na mobitel.

Policija je, pak, sa zadovoljstvom saslušala njegovu priču. Sve učesnike kriminalnog poduhvata potrpala u maricu i odvela u Opštinsko državno tužilaštvo koje je podnijelo krivičnu prijavu i zatražilo istražni zatvor, što je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu i prihvatila.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track