MISTERIJA UBISTVA ŽELJKA U VARAŽDINU IZ DANA U DAN SVE VEĆA: Pretres auta trajao četiri sata, komšije uočile da FALE DVE STVARI
Foto: Printscreen/Nestali.hr, Shutterstock

"ne znamo muškarca u lisicama"

MISTERIJA UBISTVA ŽELJKA U VARAŽDINU IZ DANA U DAN SVE VEĆA: Pretres auta trajao četiri sata, komšije uočile da FALE DVE STVARI

Hrvatska -

Slučaj ubistva u 56-godišnjeg Željka Hatlaka iz Varaždina već danima intrigira javnost. Nakon što se prvo sumnjalo kako se radi o samoubistvu, danas je iz DORH-a i zvanično potvrđeno da je reč o krivičnom delu, te da je nesrećni muškarac upucan.

Sve dodatno komplikuje i činjenica da je na parkiralištu u Karlovcu policija pretresla automobil varaždinskih tablica u društvu muškarca s lisicama. I automobil i muškarac s lisicama dovode se u vezu s ubistvom u Varaždinu, ali za sada još nije poznato kakvu.

U karlovačkom Naselju Marka Marulića komšije i dalje međusobno pretresaju informacije o tome da li je neko video muškarca pored automobila, koji je tamo parkiran već više od 10 dana, kao i to da niko bilo koga drugog danima nije video pored automobila.

"Policijski pretres je trajao gotovo četiri sata. Policijski veštaci su vrlo temeljno evidentirali sve što se nalazilo u automobilu i veorvatno su tražili dokaze povezane sa slučajem u Varaždinu.

Željko Hatlak
foto: Printscreen Nestali.hr

S obzirom da je automobil bio parkiran pred zgradom i 10 dana pre pretresa, primetili smo da više nema jakne i jedne kese tako da verujemo da su istražitelji na tragu rešenja ovog slučaja", rekle su komšije.

"Čitavo vreme tokom pretresa muškarac sa lisicama bio je s advokatom pored automobila. Nama u naselju on je potpuno nepoznat, niti smo ga videli u ovih 10 dana oko automobila, tako da zaista ne znamo o kome je reč i da li je uopšte iz Karlovca. Ipak očigledno je da slučaj na neki način ima veze s Karlovcem, jer iz nekog razloga je automobil dovezen tu na ovo parkiralište, pričaju stanari iz naselja.

Komšije kažu da su među inspektorima bili i oni zaduženi za droge, ali to naravno ne mogu sa sigurnošću da tvrde.

Podsetimo, karlovačka policija još se ne izjašnjava zvanično vezano za slučaj pronalaska automobila ubijenog 56-godišnjeg Varaždinca, Željka Hatlaka, u karlovačkom Naselju Marka Marulića. Tek su u četvrtak uveče potvrdili Hini da je na karlovačkom području pronađen automobil, ali da niko s njihovog područja nije uhapšen vezano za taj događaj, te su medije uputili na ODO Varaždin.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track