O PESMI PROFESORA PAŠIĆA BRUJI REGION Repuje i "proziva" studente, mreže GORE: "Izađem na ispit, eto ti bruke il' SRAMOTE" (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

hit

O PESMI PROFESORA PAŠIĆA BRUJI REGION Repuje i "proziva" studente, mreže GORE: "Izađem na ispit, eto ti bruke il' SRAMOTE" (VIDEO)

Hrvatska -

Jedan profesor po imenu Mervin Pašić sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu odlučio je da ohrabri svoje studente koji padaju ispit, te je snimio utešnu pesmu pod nazivom "Student rapsodi: Položit' ću kad tad" i time oduševio sve.

"Nakon tol’ko sati učenja, muke il’ ljepote, kad izađem na ispit, eto ti bruke il’ sramote, tamo vidim genijalce, njima sve od prve ide, pa me ‘hvatila nervoza, loša ispitna prognoza", glase stihovi pesme profesora Pašića kojom je oduševio mnoge studente i vratio im motivaciju, ne samo u Hrvatskoj već i u celom regionu.

Zbog ovog "hita u najavi" ubrzo je usledilo more komentara, a nižu se samo pohvale oduševljenih korisnika.

"U moru internetskih bezvezvanjaka ovo je pravi "influenser" koji zaslužuje moje poštovanje. Pesmu doživljavam kao motivaciju, pogotovo za one koji nisu dovoljno radili, da zapnu i ne odustanu. Kad sam studirao pre više od 20 godina, takvih tehničkih mogućnosti nije bilo, ali je bilo legendarnih profesora koji su bili toliko zanimljivi da su dvorane bile uvek pune. Puno pohvala", glasi jedan od komentara korisnika Jutjuba ispod videa.

"Pesma je zakon, tačno mi ovaj bit struji mozgom kad dođem na ispit koji znam da ću pasti.. Super ste!", "Profesore vaši mili stihovi me vade iz ponora tuge nakon pada matana1, staviću je na popis za slucaj da me ista sudbina stigne na matan2", "Dođe mi da upišem fakultet u četrdesetoj zbog ove pesme" samo su neki od brojnih komentara podrške ovom kreativnom i dobronamernom čoveku.

Profesor Pašić je naveo da bi pesma mogla da pomogne svim studentima koji će svoju ''sreću'' morati da potraže na narednim ispitnim rokovima.

Pašiću je u repovanju i alto saksofonu asistirao izvesni ''Božo Sax'', a bravure na usnoj harmonici pokazao ''Đuro Ramonica''.

Kurir.rs/N.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track