ZASTRAŠUJUĆA POJAVA NA BANIJI! Otvorile se OGROMNE RUPE u zemlji, meštani u strahu: Duboke skoro 10 metara, približavaju se kućama
Foto: Screenshot

Sve veće

ZASTRAŠUJUĆA POJAVA NA BANIJI! Otvorile se OGROMNE RUPE u zemlji, meštani u strahu: Duboke skoro 10 metara, približavaju se kućama

Hrvatska -

Godinama Mečenčani na Baniji muče muku sa rupama koje se iznenada pojavljuju u zemlji, a mogu da "niknu" bilo gde!

Danas su se u ovom mestu na Baniji pojavile nove vrtače, dok stare, koje su nastale nakon potresa, još čekaju sanaciju.

U Mečenčanima se otvorila nova vrtača, i to u potoku u blizini kuća. U potok je propala i ograda koja ga je delila od dvorišta porodične kuće. Rupa je ogromna, a meštani koji su zbog svega zabrinuti procenjuju da je dublja od sedam metara, izvestila je RTL televizija.

Sve bliže kućama

Po rečima meštana, nadležni od petka još nisu izašli na teren. Nove rupe otvaraju se i približavaju kućama, a stare još nisu sanirane.

Banija, rupe na Baniji, rupe, rupa
foto: Screenshot

Otvaraju se nove rupe, a stare još nisu sanirane

Na imanju Nikole Borojevića je jedna od prvih i najvećih rupa koje su se otvorile nakon potresa u Mečenčanima. Ta rupa se nalazi u blizini njegove kuće, gde je bio vrt i voćnjak. Za RTL je rekao da je ta rupa sve veća i da se proširila od tri do četiri metra u krug.

Smatra da su nadležne institucije zakazale i da rupa nije sanirana jer se dugo čekalo odobrenje da bi se moglo početi raditi, a onda se predugo tražio najpogodniji i najjeftiniji izvođač.

Dodao je da su neki radovi na sanaciji rupa počeli, ali tek jesenas, kad je počela kiša, umesto da se radilo u letnim mesecima.

(RTL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track