"DVE PORODICE SU UBIJENE" U kuću pretučenog Jakova došao je napadačev otac i pitao kako je? Rekli su da je umro, JEDVA JE IZUSTIO
Foto: Printscreen YT Plusportal.hr, Printscreen/facebook

Tuga

"DVE PORODICE SU UBIJENE" U kuću pretučenog Jakova došao je napadačev otac i pitao kako je? Rekli su da je umro, JEDVA JE IZUSTIO

Hrvatska -

Ispred kuće Jakova Bočkaja, kojeg je nasmrt pretukao prijatelj M.K. okupila se rodbina. Pre roditelja koji su došli iz Nemačke došao je otac osumnjičenog mladića. U to vreme nije znao da je Jakov umro.

Eminovci, gradić istočno od Požege, zavijeni su u crno. U subotu uveče dva nerazdvojna prijatelja Jakov Bočkaj (21) i godinu dana mlađi M.K. posvađali su se na parkingu nakon izlaska.

Jakov Bočkaj
foto: Printskrin/Facebook

Preti mu maksimalna kazna od 15 godina zatvora M.K. je, kako se sumnja, udarao Jakova u glavu i telo i nastavio da ga udara dok je bio na podu. Ostavio ga je onesvešćenog. Kasnije se vratio i policiji se pretvarao da pomaže u istrazi. Ali policija je brzo ustanovila da je on napadač, a ne pomagač. On je sve priznao sudiji, rekao je njegov advokat i dodao da je u šoku.

Mesec dana pritvora Policija ga je prijavila za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim posledicama, za koje je maksimalna zaprećena kazna zatvora od 15 godina, a sudija mu je odredio jednomesečni istražni zatvor. Jakov je preminuo u nedelju ujutru. Kako saznajemo, on je u bolnicu došao u izuzetno teškom stanju, sa povredama glave i višestrukim unutrašnjim krvarenjem.

Pokazao nam je poslednju fotografiju svog sina Porodica i prijatelji okupili su se u nedelju u kući poginulog mladog vojnika Jakova. Iz Nemačke je stigao otac koji je nekako smogao snage da nam pokaže poslednju fotografiju svog sina na mobilnom telefonu i rekao:

- Nemamo snage, razumite nas...

Ispred kuće je bio porodični prijatelj koji je ispričao kako je stigao iz Nemačke možda sat vremena pre Jakovljevih roditelja.

On je otkrio da je tu bio i otac mladića osumnjičenog da je nasmrt pretukao svog prijatelja.

Pitao je kako je Jakov.

- Kada su mu rekli da je umro, čovek je zanemeo i rekao: 'Dve porodice su ubijene'.

Od Jakova se opraštaju brojni prijatelji, među njima i bivše kolege iz FK Požega za koju je nesrećni mladić igrao.

Kurir.rs/24.sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track