OVAKO IZGLEDA NAJSKUPLJI STAN U HRVATSKOJ! Biznismen PRODAJE CARSTVO u Zagrebu! Pogledajte penthaus od čak 8 miliona evra (FOTO)
Foto: Profimedia

pršti od luksuza

OVAKO IZGLEDA NAJSKUPLJI STAN U HRVATSKOJ! Biznismen PRODAJE CARSTVO u Zagrebu! Pogledajte penthaus od čak 8 miliona evra (FOTO)

Hrvatska -

Na veb stranici jedne poznate hrvatske agencije za nekretnine oglašen je stan u Zagrebu čija je cena čak osam miliona evra!

Cena jednog kvadrata iznosi dakle malo više od 18.000 evra.

Nekretnina se nalazi u kompleksu Centar cvetni i opisana je kao najluksuzniji stan na elitnoj lokaciji sa ukupno 480 kvadrata stambene površine. Stan je vlasništvo kompanije "Hoto Zrinjevac" iza koje stoje poznati hrvatski biznismen Toma Horvatinčić i njegov sin Krešimir Horvatinčić.

Dvoetažni stan se prema navodima iz oglasa sastoji se od tri spavaće sobe i tri kupatila. Ima 320 kvadrata zatvorene neto površine i 160 kvadrata terase.

Prva etaža sadrži hodnik, dve garderobe, ostave, dva kupatila, tri spavaće sobe, prostor za velnes i zimski vrt. Gornja etaža sastoji se od garderobe, WC-a, kuhinje, dnevnog boravka, prostorije za fitnesa i saune.

Stan ima i vlastiti lift, ostavu, garažu za tri automobila, terasu i uređenu zelenu površinu. U potpunosti je namešten luksuznim dizajnerskim nameštajem i opremljen najkvalitetnijim materijalima dostupnim na tržištu.

ZGRADU I STAN MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDE

Direktor agencije Sergio Serdarušić rekao je da veruje da će tokom prodaje ostvariti navedenu cenu.

- To ovako na papiru izgleda visoko, ali normalni stanovi u tim zgradama se prodaju po ceni od 10.000 evra po kvadratu. Ovde je za razliku od drugih stanova jako vredna oprema i nameštaj - kaže Serdarušić.

Navodi da je cena korektna s obzirom na to da se radi o nekretnini koja je jedinstvena budući da takav stan na zagrebačkom području neće moći nigde drugde kupiti.

DOLAZE I KUPCI

Serdarušić je za Indeks potvrdio da je luksuzna nekretnina u vlasništvu kompanije "Hoto Zrinjevac" iza koje stoji Tomislav i Krešimir Horvatinčić.

- Stan prodaje navedena kompanije koja je inače u vlasništvu gospodina Horvatinčića - rekao je Serdarušić.

Na pitanje radi li se uistinu o najskupljem stanu u Hrvatskoj odgovorio je potvrdno.

- Mislim da da. Ne znam da se trenutno prodaje skuplji stan od ovog - rekao je agent i dodao da ima nekoliko potencijalnih kupaca i da veruje da će se stan brzo prodati.

- Sva oprema utiče na cenu kvadrata. Bez nje bi cena možda bila 12.000 evra po kvadratu. Ne mogu tačno izračunati, ali mogu reći da poseduje nameštaj u vrednosti od otprilike dva miliona evra - objašnjava Serdarušić.

Ova nekretnina jedna je od četiri dvoetažne koje se nalaze na toj lokaciji, a Serdarušić veruje da na tržištu postoje još možda tri ili četiri penthausa koji bi bili u ovom rangu luksuza i kvaliteta.

- Mislim da je ovo najbolji stan koji postoji u gradu i nema konkurenciju. Praktično kao da imate kuću u centru grada. Nešto što se u Zagrebu verovatno više nikada neće ponoviti i nema se ni gde osim ako ne sruše nešto od zgrada na trgu - objašnjava Serdarušić.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track