UBICU POZNATOG HRVATSKOG KRIMINALCA HITNO PREBACILI U DRUGI ZATVOR: Član obezbeđenja noćnog kluba dobio UŽASNE PRETNJE
Foto: Printscreen Facebook, Printscreen Video Plus

novi detalji

UBICU POZNATOG HRVATSKOG KRIMINALCA HITNO PREBACILI U DRUGI ZATVOR: Član obezbeđenja noćnog kluba dobio UŽASNE PRETNJE

Hrvatska -

Tomislav Sabljo, poznati hrvatski kriminalac koji je prošlog vikenda ubijen u noćnom klubu Ric u Zagrebu, sahranjen je na groblju Markovo polje.

Na snimku nadzornih kamera iz noćnog kluba vidi se da ga je upucao pripadnik obezbeđenja Kristijan Knego koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Na sahrani Sablja bile su mnoge poznate ličnosti, a hrvatski mediji navode da je Knego hitno prebačen iz Remetinca zbog navodnih pretnji koje je svakodnevno dobijao.

Prema saznanjima RTL-a prebačen jeu gospićki zatvor.

Knegi su između ostalog navodno pretili da će mu ubiti porodicu, a prebacivanje iz Remetinca je potvrdila njegova advokatica Ivana Špehar Janković.

- Mogu da potvrdim da je na osnovu procene Uprave za zatvorski sistem moj branjenik premešten u drugu organizacionu jedinicu. Posetili smo klijenta. Oseća se mnogo bolje nego pre nedelju dana. Takođe smo izvršili uvid u spis i uložili žalbu na rešenje istražnog sudije o određivanju pritvora - rekla je Špehar Janković.

Odbrana će uložiti žalbu na odluku tužioca jer tvrdi da dokazi u spisima pokazuju da se ubistvo dogodilo pod drugačijim okolnostima od onih za koje se terete.

Policija nastavlja da istražuje motive ubistva Tomislava Sablja, a osim Knege uhapšen je i bivši policajac Dorijan Mraković koji mu je navodno kobne večeri dao pištolj.

Sabljo je u više navrata bio u Remetincu, a jednom prilikom je bio iza brave i zbog akcije Tebra i uvoza marihuane iz Albanije i Crne Gore. Pušten je iz istražnog pritvora u decembru 2021. godine, ali je manje od nedelju dana kasnije ponovo završio iza rešetaka zbog pokušaja iznude.

(Kurir.rs/Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track