OTROV UHAPŠEN U KOLUMBIJI: Jedan od najpoznatijih hrvatskih begunaca iza brave! OTKRIVENA I VEZA SA SRPSKIM NARKO BOSOM (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen

hapšenje

OTROV UHAPŠEN U KOLUMBIJI: Jedan od najpoznatijih hrvatskih begunaca iza brave! OTKRIVENA I VEZA SA SRPSKIM NARKO BOSOM (VIDEO)

Hrvatska -

Manuel Vulić (37), jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, uhapšen je u Kolubiji, prenose hrvatski mediji.

Vulić je uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola. Imao je lažne slovenačke dokumente. Predstavljao se pod imenom Borut Mozgan, a kolumbijski mediji navode da je u toj državi živeo oko tri godine i da se predstavljao kao "međunarodni policajac" koga su angažovale diplomatske misije.

Agencija iz SAD obavestila je kolumbijske službe da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji. Uhapšen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Lokalni mediji navode da je Vulić član međunarodne kriminalne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu.

Istraga je pokazala da se osim trgovine drogom klan čiji je Vulić član bavi i ubistvima i švercom oružja iz BiH.

hapšenje, Manuel Vulić
foto: Printscreen

Mediji navode da je Vulić poznat pod nadimkom "Otrov" i da je rodom iz Zagreba.

- Traži ga Ured za suzbijanje korupcije i organizovani kriminal (USKOK) zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama uz sudelovanje u zločinačkom udruženju odnosno zbog teškog ubistva i nezakonitu nabavku oružja i eksplozivnih materija - rekao je istražitelj za kolumbijsku Semanu.

RADI ZA SRPSKOG ESKOBARA

Hrvatski mediji podsećaju da je sredinom aprila podignuta optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16.4 miliona evra.

Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.

Radi se navodno o hrvatskom ogranku mreže "srpskog Eskobara" Darka Šarića koji je uhapšen u Beogradu. Među osmoro osumnjičenih nalazi se i Vulić. Prvoooptuženi je Petar Ćosić za kog se smatra da je bio čovek od poverenja balkanskog narko bosa Darka Šarića.

No droga nije jedino čime su se bavili. USKOK ih tereti i za planiranje ubistva čoveka u Ekvadoru. Ćosić je navodno na početku 2021. godine sa nepoznatom osobom iz Srbije odlučio da organizuju ubistvo muškarca u Ekvadoru za koga su smatrali da postupa mimo njihovih dozvola.

Pokušaj ubijstva dogodio se 13. novembra 2020. godine u Gvajakilu, međutim, iako su napadači ispalili veći broj hitaca, žrtva nije preminula već je prevezena u bolnicu. Ubistvo su zatim pokušali i dok se muškarac nalazio na lečenju. Za novi pokušaj ubistva angažovane su dve osobe iz Kolumbije no do realizacije plana nije došlo jer je jedna od njih uhapšena.

Meta je u međuvremenu preminula od posledica ranjavanja.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track