TRZA SE, TRESE SE, VOZI 30 A ONDA 100 NA SAT, PA SE PREKRSTI: Šok snimak hrvatskog vozača autobusa, svedok tvrdi BIO JE DROGIRAN
Foto: Printscreen 24sata.hr

vozio korejske turiste

TRZA SE, TRESE SE, VOZI 30 A ONDA 100 NA SAT, PA SE PREKRSTI: Šok snimak hrvatskog vozača autobusa, svedok tvrdi BIO JE DROGIRAN

Hrvatska -

Društvenim mrežama ovih dana je počeo da se širi snimak na kojem se navodno vidi kako vozač autobusa poznatog hrvatskog prevoznika vozi autobus u gotovo besvesnom stanju, navodi Jutarnji list.

Navodno, reč je o vozaču jednog transportnog preduzeća koji je oko 20.00 časova pokupio grupu korejskih turista u Budimpešti, nakon čega je u Beč stigao tek u 01.50 časova.

- Reč je o putu koji inače traje tri sata, ali je trajao skoro šest sati - kaže čitalac koji je dao snimak.

Na njemu se vidi kako mladi vozač prvo baci flašu (verovatno) voćnog soka, zatim sa slušalicama u ušima izvodi plesne pokrete, nemirno pomera glavu, udara u volan autobusa, a u nekom trenutku se i prekrsti.

Sve je to snimljeno i poslato kompaniji koja je organizovala autobuski prevoz korejskih turista, a Jutarnji list navodi da od te kompanije nije bilo moguće dobiti bilo kakav komentar.

Zbog toga ostaje nejasno da li je vozač bio pod dejstvom alkohola ili droge i šta je rukovodstvo preduzeća uradilo protiv njega. Nejasno je i da li je vozač prijavljen policiji na relaciji između Mađarske i Austrije.

Jedan od putnika koji je bio u autobusu, za 24sata.hr je izjavio da sumnja da je vozač bio drogiran.

- Ma to je za zatvor, vidite li što on radi? Ovako kakvog ga vidite na videu, e upravo tako se i ponašao. Turisti su sletili u Budimpeštu, trebali su se voziti do Beča. U startu je kasnio oko sat, sat i po vremena, valjda se u to vreme "namirio". Vodičica ga je snimila pa video prosledila svojoj agenciji. Nije zvala policiju jer nije znala kako bi čovek reagovao, samo je molila Boga da dođu živi do hotela - prepričava čitalac.

VOZAČ
foto: Printscreen

Kaže da je vidno nadrogirani vozač stajao nekoliko puta tokom vožnje.

- Vozio je 30 kilometara na sat, pa onda u drugom momentu 100 na sat. Imao je svakakve ispade. Nisu zvali policiju. Juče se već policija interesovala u firmi, čak i korejsko poslanstvo. Biće veselo - zaključuje on.

Navodno se radi o vozaču jedne prevozničke forme iz Dugog Sela.

(Kurir.rs/Jutarnji list/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja