DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U SPLITU: Radnica htela da dohvati kantu, a mašina je ščepala MORALI DA SEKU METAL DA JE IZVADE
Foto: Valery Voennyy / Alamy / Alamy / Profimedia

užas

DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U SPLITU: Radnica htela da dohvati kantu, a mašina je ščepala MORALI DA SEKU METAL DA JE IZVADE

Hrvatska -

Radnica stara 50 godina nastradala je sinoć oko ponoći u Splitu kad joj je presa za papir zgnječila noge i donji deo tela.

Za sada još nema zvaničnih informacija o okolnostima tragedije u kojoj je nastradala radnica u magacinu Kaufmana. Mediji nezvanično prenose da je nesreća dogodla kad je žena ušla u poluautomatsku presu za kartonsku i papirnu ambalažu u koju joj je prethodno upala plastična kanta.

Žena se popela u mašinu kako bi izvadila kantu, međutim, senzor je verovatno očitao potreban volumen za rad i automatski aktivirao presu koja joj je priklještila donji deo tela i noge. Presa prema navodima hrvatskih medija može da napravi pritisak od 80 tona.

Radnicu je pronašao kolega koji je odmah alarmirao hitne službe.

Nesreća se dogodila u 23.50, a policija je dojavu o nesreći dobila već u 23.54 sati. Na mesto nesreće su stigli vatrogasci koji su isekli delove prese kako bi oslobodili nesrećnu ženu iz smrtonosne situacije.

Prebačena je u KBC Split gde je smrt konstatovana u 2.38 sati.

- Državni inspektorat saopštio je da je inspekcijski nadzor u toku i da ne mogu da komentarišu okolnosti događaja dok ne bude okončana - prenosi lokalni mediji.

Tržni centar danas nije radio zbog tragedije.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track