MUŠKARAC VEZAO AJKULU ZA REP NA POZNATOJ JADRANSKOJ PLAŽI: Turisti u šoku, neman se otima, nadležni objasnili šta se događa (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

neverica

MUŠKARAC VEZAO AJKULU ZA REP NA POZNATOJ JADRANSKOJ PLAŽI: Turisti u šoku, neman se otima, nadležni objasnili šta se događa (FOTO)

Hrvatska -

Muškarac koji konopcem vuče ajkulu za rep uznemirio je posetioce plaže na hrvatskom ostrvu Mali Lošinj!

Na uznemirujućim fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se modrulj koji je vezan za rep i koji se neprestano otima dok ga jedan muškarac vuče.

Institut "Plavi svet" koji se bavi očuvanjem morske sredine saopštio je međutim da je zapravo reč o akciji spasavanja plave ajkule koja se prethodno nasukala na plažu Sunčana uvala. Jedini način da se modrulj vrati u more bio je da se veže za rep i odvuče čamcem na pučinu.

- Brojni uznemireni građani zovu nas zbog video snimka na kome se vidi kako čovek uz obalu Sunčane uvale na Lošinju vuče morskog psa modrulja zavezanog konopom za rep. Želimo vas stoga obavestiti kako se prema našem saznanju radi o spašavanju morskog psa koji se u više navrata nasukao na plažu uprkos pokušajima da ga vrate u more. Osoba na snimci nakon toga je modrulja plovilom odvukla na otvoreno more prema Susku gde je i pušten - navode iz instituta.

Modrulj je inače vrsta otvorenog mora i ne predstavlja opasnost za kupače.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track