APOKALIPSA U HRVATSKOJ: Mrak se spustio usred dana na Zagreb, gradom odjekuju sirene, oluja razara sve pred sobom (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

haos

APOKALIPSA U HRVATSKOJ: Mrak se spustio usred dana na Zagreb, gradom odjekuju sirene, oluja razara sve pred sobom (FOTO/VIDEO)

Hrvatska -

Veliko nevreme iz Slovenije stiglo je do Hrvatske!

Mediji navode da su se nad Zagrebom oko 16 sati nadvili crni oblaci i da jak vetar nosi čak i krovove. Tramvaji su prestali da rade zbog nestanka struje dok su mnoge ulice poplavljene.

Na snimcima hrvatskih medija vidi se da Zagreb trenutno izgleda kao da je pao mrak. Gradom odjekuju sirene jer vatrogasci verovatno imaju pune ruke posla. Jutarnji navodi da se jedna dizalica srušila i da spasioci pokušavaju da uzvuku radnika.

Meteorolozi su za najavili da je moguć poneki lokalni pljusak, međutim, ovakvo nevreme nisu očekivali.

- Ovo je apokalipsa. Nastao je totalni mrak u centru Zagreba - rekao je jedan stanovnik Zagreba.

Večernji navodi da je snažan vetar odneo ceo krov sa zgrade u Zaprešiću i da su srušena brojna stabla.

Stanovnici Buzina i Odre kažu da u životu nisu doživeli ovakvo nevreme.

- Jeza me prošla! Ovo je tornado! Drveće se u dvorištu savijalo skroz do poda, breza mi se nadvila nad kuću, bojala sam se da ne pukne i padne - rekla je jedna stanovnica Buzina.

Posebno je haotično u Zaprešiću.

- Ne možemo kroz tunel niti da se okrenemo. Stabla se ruše oko nas. Tu smo svi sad zarobljeni u nevremenu - navodi jedan čitalac za Indeks.

NEVREME STIGLO IZ SLOVENIJE

Meteorolozi danima upozoravaju na superćelijske oluje.

Snažan grmljavinski sistem zahvatio je najpre Sloveniju gde je doneo snažne pljuskove sa grmljavinom, grad i olujne nepogode, ali i veoma obilne pljuskove

Sajt Neurje.si objavio je snimke i fotografije grmljavine i velikih oblaka u Sloveniji gde je zabeležen jak olujni sistem praćen jakim orkanskim vetrom. Meteorolozi su upozorili na jak razorni vetar, grad i munje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track