STRAVA I UŽAS NA JADRANU: 2 žene poginule tokom ronjenja
Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube

STRAVA I UŽAS NA JADRANU: 2 žene poginule tokom ronjenja

Hrvatska -

Slovenski ronilački savez objavio je da je kod Sušca nastradala njihova članica Irena Čok, predsednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenskog ronilačkog saveza.

Kod Blata na Korčuli juče je tokom ronjenja uz instruktora smrtno nastradala 39-godišnja državljanka Slovačke, dok je istog dana samo par sati kasnije tokom ronjenja nastradala 46-godišnja državljanka Slovenije, javlja Morski.hr.

- U poslepodnevnim satima, tačnije oko 14.30 u opštini Blato 100 metara od obale, prilikom ronjenja na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja, primećeno je da 39-godišnja državljanka Slovačke pluta na površini. Pokušana je reanimacija na licu mesta, ali mrtvozornica je konstatovala smrt u 17.30. Obavešteno je Županijsko državno odvetništvo u Dubrovniku, a telo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti - potvrdila je zAndrijana Biskup iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

- Istog dana, oko 18. 30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba u stara 64 i ženska osoba stara 46 godina s ronilačkom opremom su ronili na predelu ostrva Sušac, opština Lastovo. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronilac koji ju je zatekao kako pluta bez svesti - kazala je.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track