MILEVA DOBILA BUBREG I JETRU! Teško bolesna mlada majka više od osam sati operisana u Zagrebu, bez toga ne bi dočekala 2024.
Foto: Printscreen/Facebook

PRONAĐEN DONOR

MILEVA DOBILA BUBREG I JETRU! Teško bolesna mlada majka više od osam sati operisana u Zagrebu, bez toga ne bi dočekala 2024.

Hrvatska -

Teško bolesna Mileva Simetić Saliji (26), mlada majka iz Pule poreklom iz Bosne i Hercegovine, uspešno je operisana u Kliničko-bolničkom centru (KBC) Zagreb.

Hrvatski sajt 24 sata navodi da je Mileva dobila jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, primila je i skupu injekciju koja je trebalo da je održava u životu dok se ne pronađe donor.

Navodi se da hrabra majka dečačića Luana, koji ima tek nekoliko meseci, boluje od hiperoksalurije tipa 1, nasledne bolesti zbog koje joj se stvaralo kamenje koje je onemogućavalo pravilan rad bubrega i drugih organa.

Ona se polako se gasila, oticali su joj udovi i stvarale su joj se rane po telu. Ženica od nekih 40 kilograma na kraju nije mogla više da hoda ni da drži u naručju svoje dete.

Mileva Simetić Saliji
foto: Printscreen/Facebook

Onemoćala je od bolesti i bolova. U početku nije ni bila hrvatska državljanka, iako je udata za Puljanina, pa zbog toga nije mogla da dođe na listu za transoplataciju organa.

U manje od mjesec dana, nakon objave priče, Mileva je dobila državljanstvo, stavljena je na listu za transplataciju i na kraju joj je uspešno operisana u KBC Zagreb.

Navodi se da se Mileva trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege, a operacija u kojoj je učestvovalo više od 20 zdravstvenih radnika trajala je više od osam sati.

Hrvatski sajt Indeks podsetio je na procene doktora da Mileva bez transplantacije organa ne bi doživela početak 2024. godine.

(Kurir.rs/24sata.hr/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track