IZ GRUPE MIGRANATA ZAPUCANO NA HRVATSKE SPECIJALCE! Napad na policiju iz vatrenog oružja
Foto: EPA / Antonio Bat

granica sa bih

IZ GRUPE MIGRANATA ZAPUCANO NA HRVATSKE SPECIJALCE! Napad na policiju iz vatrenog oružja

Hrvatska -

Specijalci koji dežuraju na granici s BiH na području Karlovačke županije prijavili su svojim nadležnima da je iz grupe migranata koju su juče u popodnevnim satima vratili u Bosnu i Hercegovinu prema njima pucano iz vatrenog oružja, saznaje Jutarnji list iz pouzdanog izvora.

Navodi se da je prva prijava u Policijsku upravu karlovačku došla oko 15.40 sati o grupi migranata u pograničnom mestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s BiH.

Jutarnji list navodi da je to početna tačka migrantske rute kroz Hrvatsku, a s druge strane granice nalazi se mesta Šturlić i Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća, koji se migrantima čine najboljom lokacijom za ilegalne ulaske u RHrvatsku.

Navodi se da je za sada nije poznato da li su prema specijalcima zapucali migranti, krijumčar ili neko treći, a policije dveju država istražuju slučaj.

Osiječki specijalci navode da je pucanj stigao nakon što je grupa odvraćenih migranata krenula u BiH od same crte razdvajanja dve države.

Oni sami čin otvaranja vatre nisu videli, ali su začuli pucanj, a zatim i zvuk zrna koje je pogodilo granu u krošnji na hrvatskoj strani, u neposrednoj blizini policajaca.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track