DEČAK (9) U KAFIĆU PIO SOK OD JABUKE I DOBIO UŽASNE RANE U USTIMA: Roditelji ga odveli kod lekara, otkrivena ZASTRAŠUJUĆA ISTINA!
Foto: Shutterstock

DEČAK (9) U KAFIĆU PIO SOK OD JABUKE I DOBIO UŽASNE RANE U USTIMA: Roditelji ga odveli kod lekara, otkrivena ZASTRAŠUJUĆA ISTINA!

Hrvatska -

Devetogodišnji dečak, završio je u bolnici nakon što je u ugostiteljskom objektu poznatog krapinskog preduzetnika naručio sok od jabuke i popio manju količinu.

Da li je u bočici umesto soka bila opasna supstanca i ako jeste, kako je tu završila, istražuju i policija i tužilaštvo. Prizori jezika devetogodišnjeg dečaka bili su strašni, bio je pun mehurića i sline, prepričala je majka. Sve se dogodilo početkom prošlog meseca, kad je otac sa sinom išao na tehnički pregled. Dok su čekali, seli su u restoran kraj stanice.

"Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je video, otvorila, donela na sto, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo je da viče kiselo, kiselo. Ne znam tačno šta je vikao uostalom. I nakon minuta povratio“, u šoku je prepričala majka.

Isti sok odmah je, kaže, probao i suprug i dobio reakciju. Majka tvrdi da se dečak dan i po žalio na bolove u želucu, ali oni su mislili da je sok samo bio pokvaren. Nakon što je dobio temperaturu završio je u bolnici. Tamo ih je dočekao novi šok!

U bolnici je utvrđeno da je popio opasnu supstancu. Dečak je potom pet dana proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekotiine jednjaka.

Direktor bolnice: Dijagnoza je erozivni gastritis

"Napravljena je obrada i dete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu negu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posledica tog stanja", kazao je direktor zagrebačke dečje bolnice Goran Roić.

Iako advokatica porodice Jovana Puhalo veruje da niko to nije uradio namerno, ako se potvrdi, reč je o kaznenom delu iz nehata.

"U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač - supstancu PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tela u ovom slučaju policijska stanica Krapina i nadležno državno tužilaštvo što pre preduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost", kaže Puhalo.

Kriminalističko istraživanje je u toku

Iz krapinsko-zagorske policije poslali su RTL-u kratko saopštenje.

"Policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske, skladno primljenoj dojavi, izvestili su relevantne nadležne službe, a o događaju je upoznato nadležno državno tužilaštvo. Kriminalističko istraživanje je u toku, a skladno dobijenim rezultatima nadzora, ispitivanja i veštačenja nadležnih službi, utvrđenih činjenica i sprovedenom uviđaju podneće se adekvatna pismena nadležnom državnom tužilaštvu."

Inspekcija uzela uzorke iz restorana

Oglasili su se i iz restorana.

"Mi s takvim informacijama ne raspolažemo. Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi, u kojoj po prirodi stvari treba štititi prava i interese deteta.“

Dok policija istražuje ceo slučaj, RTL nezvanično saznaje da je inspekcija odmah izuzela sve uzorke sokova iz restorana te da ništa sporno nije utvrđeno. Porodica je nezvanično saznala kako je neko u bočicu od soka sipao profesionalno sredstvo za čišćenje felni, koje je zabunom ostavljeno u frižideru.

Kurir.rs/Dnevnik.hr, RTL

Bonus video:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track