OSUĐEN TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA: Zavadlav dobio maksimalnu kaznu, presudu slušao sa podsmehom, a onda počeo da PRAVI SCENE
Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

čeka ga duga robija

OSUĐEN TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA: Zavadlav dobio maksimalnu kaznu, presudu slušao sa podsmehom, a onda počeo da PRAVI SCENE

Hrvatska -

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubistvo u Splitu 2020. godine.

Zavadlav je proglašen krivim i dobio je 40 godina zatvora. Dobio je po 15 godina za svakog ubijenog, a objedinjena kazna iznosi 40 godina. U kaznu je uračunat i deo iz ranije presude koji se odnosi na nabavku automatske puške i pucanje po Varošu.

Optuženi je presudu slušao s podsmehom, a nakon izricanja je i zapljeskao.

DOBIO ISTU KAZNU

Septembra prošle godine Visoki kazneni sud je Zavadlavu (28) nakon žalbe delimično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u januaru 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je doneta u februaru 2021. godine, takođe je osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Zavadlav je osuđen da je 11. sjanuara 2020. godine sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vreme ubistva vozili motorima na Šperunu i u Varošu.

Tokom suđenja je saslušano više od 20 svedoka, a među prvima su bili roditelji ubijenih i očevici koji su se tog dana zatekli u Varošu.

UBIO IZ BEZOBZIRNE OSVETE

Zavadlav je optužen za tri teška ubistva iz bezobzirne osvete, a kako u sudskom postupku nije utvrđeno da se u tom slučaju radilo o bezobzirnoj osveti, pre presude je izmenjena kvalifikacija krivičnog dela, tako da je na kraju osuđen za obična ubistva. Osuđen je i za ilegalno posedovanje oružja i opšteopasnu radnju.

Na suđenja u Split je dolazio iz zatvora u Gospiću. Zavladav je inače u sudnici sedeo vezan lancima i u panciru, promenio je čak šest advokata, a pamtiće se i po tome što je neko vreme sa sudskim većem komunicirao isključivo na italijanskom jeziku i rekao da bi ga trebalo nominovati za Nobelovu nagradu za mir.

Mladić i dalje tvrdi da nije počinilac trostrukog ubistva koje je šokiralo Split i traži da ga oslobode.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

01:30

UBICA IZ MLADENOVCA NIKAD NIJE ODGOVARAO ZA RANIJA DELA: Radulović o motivima izvršioca masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track