U HRVATSKOJ REGISTROVANA 34 SUMNJIVA SLUČAJA TROVANJA: Najvažnija analiza se još čeka
Foto: Shuttestock

U HRVATSKOJ REGISTROVANA 34 SUMNJIVA SLUČAJA TROVANJA: Najvažnija analiza se još čeka

Hrvatska -

U očekivanju rezultata dve najvažnije analize bezalkoholnih napitaka proizvođača Koka-Kola Hrvatska, u celoj zemlji su evidentirana 34 sumnjiva slučaja trovanja.

Najviše pacijenata je došlo u KBC Zagreb, njih 17. Dvoje ima erozivne povrede, ali niko nije zadržan na bolničkom lečenju. U KBC Sestre milosrdnice došlo je šest pacijenata, a svih šest su otpušteni kućama, a ni kod jednog nisu konstatovane erozivne povrede.

U kliničku bolnicu Merkur u Zagrebu javila su se dva pacijenta. Jedan je zadržan na bolničkom lečenju, a jedan je otpušten kući.

I u riječkoj bolnici zadržan je jedan pacijent.

Lekarima su se javila još tri pacijenta u Splitu i po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Pacijentu u Varaždinu konstatovane su erozivne povrede, ali nije zadržan na bolničkom lečenju, piše zagrebačka N1.

Na istoku zemlje pojavilo se nekoliko slučajeva, no, srećom, svi su blaže kliničke slike.

- Sve institucije rade svoj posao, najvažnije je da nema teških slučajeva - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Podsetimo, zbog afere trovanja hrvatski Državni inspektorat naredio je juče povlačenje jedne serije proizvoda kompanije Koka-Kola Hrvatska i zabranio im je plasiranje tih proizvoda na tržište dok se ne utvrdi da li su sigurni za konzumiranje.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track