"INSPEKCIJA SVE POTVRDILA" PONOVO SE OGLASILA KOKA KOLA U HRVATSKOJ! Evo šta se dešava sa njihovim pićima - najavili SLEDEĆI POTEZ
Foto: Shuttestock

"INSPEKCIJA SVE POTVRDILA" PONOVO SE OGLASILA KOKA KOLA U HRVATSKOJ! Evo šta se dešava sa njihovim pićima - najavili SLEDEĆI POTEZ

Hrvatska -

Kompanija Koka Kola HBC Hrvatska oglasila se, nakon skandala sa trovanjem gaziranim pićima, sa novim saopštenjem u kom poručuju da je njihova sporna gazirana voda sa ukusom, Romerquelle, sasvim bezbedna za konzumiranje.

- Nakon analize Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330ml, serije sa rokom trajanja do 31. marta 2024. godine. Državni inspektorat Republike Hrvatske je potvrdio da je serija sigurna za konzumaciju. Naše interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnost u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda, saopštili su iz Koka Kole.

Koka Kola Hrvatska: U toku je kriminalistička analiza

- U vezi sa jednom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330ml povezane sa slučajem, kriminalistička analiza je u toku. Bočice iz navedene serije se povlače sa tržišta u interesu javnog zdravlja. Nastavljamo da pružamo punu podršku nadležnim institucijama u preduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja. Svim pogođenim sugrađanima želimo brz i potpun oporavak.

U očekivanju rezultata dve najvažnije analize bezalkoholnih napitaka proizvođača Koka-Kola Hrvatska, u celoj zemlji su evidentirana 34 sumnjiva slučaja trovanja.

Najviše pacijenata je došlo u KBC Zagreb, njih 17. Dvoje ima erozivne povrede, ali niko nije zadržan na bolničkom lečenju. U KBC Sestre milosrdnice došlo je šest pacijenata, a svih šest su otpušteni kućama, a ni kod jednog nisu konstatovane erozivne povrede.

U kliničku bolnicu Merkur u Zagrebu javila su se dva pacijenta. Jedan je zadržan na bolničkom lečenju, a jedan je otpušten kući.

I u riječkoj bolnici zadržan je jedan pacijent.

Lekarima su se javila još tri pacijenta u Splitu i po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Pacijentu u Varaždinu konstatovane su erozivne povrede, ali nije zadržan na bolničkom lečenju, piše zagrebačka N1.

Kurir.rs/Tportal

Bonus video:

02:53

SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja