MARIO IZ OSVETE KAČIO EKSPLICITNE SNIMKE BIVŠE DEVOJKE SVUDA NA MREŽAMA: Sada će tvoje GOLE SLIKE da vide porodica i prijatelji
Foto: Martyn Evans / Alamy / Alamy / Profimedia

preteće poruke

MARIO IZ OSVETE KAČIO EKSPLICITNE SNIMKE BIVŠE DEVOJKE SVUDA NA MREŽAMA: Sada će tvoje GOLE SLIKE da vide porodica i prijatelji

Hrvatska -

Splićanin Mario M. (46) svesno je zagorčao život bivšoj devojci koju je početkom godine, pune tri nedelje, telefonski maltretirao.

Mario je nakon uznemirujućih poruka prepunih pretnji odlučio da pošalje članovima porodice i kolegama svoje bivše devojke njene eksplicitne fotografije.

No ni na tome nije stao, nego je i na nekoliko društvenih mreža, uključujući stranica raznih klubova i njenog fakulteta, postavio fotografije ispod kojih je ispisao i gnusan sadržaj blateći pritom nesrećnu devojku.

Lavinu tog divljanja prekinula je policija koja ga je kazneno prijavila za zloupotrebu snimka eksplicitnog sadržaja i za pretnje smrću. Nedavno je u tom slučaju i splitski Opštinski sud doneo presudu kojom je Mario M, inače otac troje dece, nepravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora.

OTAC TROJE DECE

S obzirom na to da je u istražnom zatvoru proveo četiri i po meseca, u slučaju da viši sud potvrdi kaznu, dosadašnji boravak iza rešetaka biće mu uračunat u finalnu sankciju. Takođe mora da plati i 331 evro sudskih troškova, a na sudu se posuo pepelom pokušavši ujedno da opravda svoje poteze s druge strane zakona.

- Bivša devojka mi je rekla da je ostala trudna i da joj treba novac za pobačaj. U međuvremenu sam saznao da to dete nije moje pa sam u svojoj boli i tuzi nepromišljeno postupio - pravdao se povratnik iz Nemačke u hrvatskom sudu.

Što se pak ličnih i porodičnih prilika tiče, sudu je rekao kako već osam godina živi na jednom luksuznom brodu u luci Zenta, a za šta je dopuštenje dobio od strane samog vlasnika broda.

Nema stalnih primanja te se izdržava popravcima brodova po luci, a kako ima troje dece iz prvog braka koja žive u Nemačkoj, napomenuo je da je učestvovao u njihovom izdržavanju.

- Sve je to bilo u afektu i nisam imao nameru da nanesem nikakvo zlo bivšoj devojci. Boravak u pritvoru na mene je uticao te se kajem zbog počinjenog. Više se to neće ponoviti i nemam nameru da u budućnosti kontaktiram oštećenu - zaključio je optuženi.

Sud mu je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir iskreno kajanje dok mu je otežavajuće bilo "stepen povrede zaštićenog dobra" i "izražena upornost prilikom činjenja kaznenih dela" i ranija višestruka osuđivanost.

JEZIVE PORUKE

Mario M. je prema optužnici žrtvu zasuo telefonskim pozivima i porukama:

- Sad će tvoje gole fotografije i snimke videti svi od prijatelja do rodbine i fakulteta i drugih institucija.

- Neće me zaustaviti ni kordon policajaca da objavim fotografije i snimke jer želim osvetu.

- Ja ti se kunem u život svoje dece, imaš 2 dana, izmisli kako, boli me ku*ac kako, 20.000 kuna, inače sve ide u javnost.

- Znaš kakva je instalacija u starim zgradama sad kad izgori stan? Kratki spoj.

- Znači od sutra sam u zatvoru. Razumem. A šta kad izađem? Samo pitam. Tebe treba na kolac.

Ovo su samo neke od jezivih poruka koje joj je slao. Nakon toga je počeo da šalje fotografije. I to iz osvete.

(Kurir.rs/Blic/Jutarnji)

Bonus video:

00:13

3 NEDELJE PRED SVADBU OTKRIO DA GA VERENICA VARA! Sve njene stvari izbacio iz kuće, a onda je sačekala još žešća OSVETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track