UČENICI SE SMRZAVALI, A ON PUNIO MERCEDES NA ŠKOLSKU STRUJU! Šok prizor u osnovnoj školi u Hrvatskoj razbesneo roditelje
Foto: RINA

UČENICI SE SMRZAVALI, A ON PUNIO MERCEDES NA ŠKOLSKU STRUJU! Šok prizor u osnovnoj školi u Hrvatskoj razbesneo roditelje

Hrvatska -

Radnik, koji je neovlašćeno punio "mercedes" školskom strujom dobio je opomenu pred otkaz, javila je hrvatskim medijima direktorica zagrebačke OŠ Ivanja Reka Dubravka Crnić.

Podsetimo, učenici i profesori zagrebačke osnovne škole dve su se sedmice smrzavali na nastavi. Razlog je, kako su rekli roditelji dece koja pohađaju tu školu, eksplozija dimnjaka koja je bila pre dve nedelje.

Zabrinuti roditelji su rekli da su se već nekoliko puta obratili direktorki Crnić jer se deca nakon oštećenja dimnjaka ne mogu grejati, ali ona, tvrde, nije reagovala na ovaj gorući problem škole.

- Neka deca su se prehladila od sedenja na hladnoći, kašlju. Neki roditelji ipak su odlučili da daju deci ćebad jer nemaju kuda s njima i nije rešenje da se ne šalju na nastavu -rekao je tata jednog školarca.

Roditelji su rešenje pokušali da nađu u električnim grejalicama, ali ih je, kažu, direktorica brzo ugasila.

- Direktorka je rekla da struja nije dovoljno jaka. Da bi danas videli da se na školsku struju, koja nije dovoljno jaka, puni električni auto. Automobil koji se vidi na snimku nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju - rekao je jedan roditelj.

Dodaje da nisu stigli pitati direktorku čiji je to auto jer ih "ne doživljava".

U odgovoru direktorice Crnić, saznali su mediji da je u školi došlo do kvara u kotlovnici i da su o svemu obavestili Gradsku kancelariju za obrazovanje i da je dogovorena sanacija.

Takođe je dodala da je auto "punio" radnik škole.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track