DVA DRUGA (18) POGINULA NA PUTU PREMA ŠKOLI Jeziva nesreća u Hrvatskoj: Od motora nije ostalo ništa, PREDNJI DEO ODLETEO U ŠUMU
Foto: Shutterstock

DVA DRUGA (18) POGINULA NA PUTU PREMA ŠKOLI Jeziva nesreća u Hrvatskoj: Od motora nije ostalo ništa, PREDNJI DEO ODLETEO U ŠUMU

Hrvatska -

Antonio M. iz Brckovljana i Zagrepčanin Leo P., 18-godišnjaci, poginuli su u četvrtak oko 11.25 sati u stravičnoj nesreći u Dugoselskoj ulici u Rugvici.

Nesreća se dogodila kada je dostavno vozilo skretalo s glavnog puta na parkiralište kompanije i najverovatnije oduzelo prednost motociklu koji se, na što ukazuju tragovi i posledice, kretao jako velikom brzinom.

Uviđaj na mestu nesreće trajao je satima.

Osim dvojice smrtno stradalih mladića, u vozilu u koji je udario motocikl povređena je 20-godišnja devojka koja je zbog teških povreda prevezena u KB Dubrava i, prema rečima doktora, njeno je stanje stabilno.

- Čulo se kao eksplozija. Okupili smo se i pogledali, ali videli smo samo automobil. Motocikl se uopšte nije video, a prednji deo vozila bio je potpuno neprepoznatljiv. Tek kad smo izašli, videli smo u kanalu uz put dva tela. Pokušali smo da pomognemo došla je i Hitna pomoć, ali mladićima više nije bilo pomoći - kažu u kompaniji nedaleko koje se dogodila nesreća, a čiji su radnici još uvek bili potreseni time što su videli.

Od motora "jamahe", koja je glasila na oca poginulog Antonija M. ostalo je samo nekoliko delova. Prednji deo motora odleteo je u šumu, možda i stotinjak metara od mesta udara u vozilo kojem su bili uništeni prednji delovi karoserije i motor.

Oba mladića imala su kacige, ali navodno Antonio M. nije imao položen vozački ispit, kao ni Leo P.

Po tome što su u ruksaku Antonija M. bile beležnice i knjige zaključili su kako su dvojica mladića išla u školu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track