MARIJA BEŽALA OD RAZJARENOG MUŽA I ZAPOMAGALA Sakrila se u WC u cvećari, on PUCAO KROZ ZATVORENA VRATA I UBIO JE: Detalji horora
Foto: Printscreen/Facebook, BETAPHOTO/HINA

MARIJA BEŽALA OD RAZJARENOG MUŽA I ZAPOMAGALA Sakrila se u WC u cvećari, on PUCAO KROZ ZATVORENA VRATA I UBIO JE: Detalji horora

Hrvatska -

U krvavom pohodu danas ujutro, oko 10 sati, u neposrednoj blizini gradskog groblja u Velikoj Gorici penzionisani mehaničar puškom ubio svoju suprugu, svoju majku, a zatim i sebe. Način na koji je to počinio ionako užasnu sliku događaja čini još stravičnijom.

Nakon svađe koja je u jutarnjim satima izbila u njihovoj kući u Zagrebačkoj ulici, Zvonimir Drvodelić je, odeven samo u donji veš i s puškom u ruci, svoju suprugu, koja je pokušala da pobegne od njega, pomahnitalog nasilnika, progonio ulicom nekoliko desetaka metara, a ona se dozivajući upomoć pokušala spasiti begom u obližnju cvećaru.

"Pomozite! Pomozite! Zvonko će me ubiti!" vikala je, prema izjavama očevidaca, užasnuta žena dok je pokušavala da pronađe sklonište. Utrčala je u cvećaru pa se zatvorila u toalet, ali Drvodelić ju je pronašao.

- Čuo sam pucanj, zvučalo je kao petarda i mislio sam da je povodom skorašnje Nove godine. Ali, ubrzo nakon toga čuo sam zapomaganje i pojurio u cvećaru da vidim šta se dešava. Unutra je bila prodavačica i još jedna komšinica. Sve je bilo puno krvi. Prodavačica nam je rekla da zovemo policiju, a žrtva da joj pomognemo jer će je ubiti.

U tom trenutku muškarac s puškom ušao je u cvećaru. Vrata su bila otvorena. Naguravali smo se, pokušali smo da mu uzmemo pušku. I dok smo se gurali, u jednom trenutku sam ugledao svoju majku koja se spustila u cvećaru. Pojurio sam da je sklonim pre nego što uđe. Žrtva se zatvorila u WC, ali nije zaključala vrata. Ja sam zaključao vrata stepeništa na kojima je bila moja majka. Taj muškarac pucao je kroz zatvorena vrata WC-a. Sve je to počelo oko 10 sati, a u 10.04 uputili smo prvi poziv policiji. Zvali smo ih opet u 10.12, ali su nam rekli da su već na putu i brzo nakon toga su došli - ispričao je očevidac ovog stravičnog zločina. On i njegova majka još su u šoku od onoga što su proživeli.

Velika Gorica, Hrvatska, ubistvo
foto: BETAPHOTO/HINA

Je li ubistvu supruge prethodilo ubistvo Drvodelićeve majke za sada još nije poznato. Naime, prema jednoj verziji događaja majku je ubio prvu, a zatim pojurio za suprugom, a prema drugoj se, navodno, vratio u svoju 30-ak metara udaljenu kuću i tada iz puške pucao u majku.

Drvodelić se zatim zabarikadirao u kuću, a u ekspresnom roku na mesto zločina došla je sva sila policije, uključujući i pripadnike specijalne policije i Antiterorističke jedinice Lučko, naoružane dugim cevima i s balističkim štitovima u rukama, ponesenim za slučaj da moraju da provaleu kuću u kojoj se nalazi naoružani ubica.

Policija je zbog opasnosti da Drvodelić ne zapuca i na nju ili prolaznike, ogradila Zagrebačku ulicu u dužini od nekoliko stotina metara i zabranila bilo kome da ulazi u ograđeno područje. U međuvremenu počeli su pozivi Drvodeliću da se preda.

"Baci pušku, baci pušku", čuli su se povici policije. Ali, kako će se posle ispostaviti, Drvodelić je u tom trenutku već bio mrtav, oduzevši sebi život možda i pre dolaska policije pred kuću.

Kako su rekle komšije Drvodelići su živeli u dvospratnici. Zvonimir i njegova supruga Marija, koju je ubio, živeli su na spratu, a u prizemlju je živela njegova majka Veronika. Iako policija i Centar za socijalnu zaštitu u toj porodici nikada nisu intervenisali, među supružnicima je znalo biti žestokih svađa, a pokojna Marija bi ponekad u razgovorima sa komšijama, kada bi je pitali za odnose sa suprugom, samo izbegavala odgovor i govorila: "Nije dobro".

- Bio je bezobrazan, jako ljubomoran i egoističan, a znao je i da popije - rekla je jedna komšinica. Za njegovu suprugu Mariju imaju samo reči hvale. Kažu da su je svi obožavali, kao i da je svima bila spremna da pomogne. Isto govore i o Zvonimirovoj majci, koja bi, barem prema pričama, u svađama između sina i snaje uvek stala na Marijinu stranu.

Lako je moguće da je upravo to bio jedan od razloga zbog kojih je Zvonimir odlučio ubiti i nju nakon što je ubio svoju dugogodišnju suprugu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prenela M.M.C

Bonus video:

03:33

UBISTVO ŽENE U LESKOVCU POKRENULO LAVINU PITANJA! Tatjana Nikolić: Za svaku žrtvu nasilja mora se ponaosob NAPRAVITI PLAN ZAŠTITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track