ČETIRI GODINE OD MASAKRA KOJI JE UZDRMAO REGION! Masovni ubica do skoro pravio lom u sudnici, a u zatvoru mu stizale razne ponude
Foto: Profimedia, Facebook Printscreen

godišnjica

ČETIRI GODINE OD MASAKRA KOJI JE UZDRMAO REGION! Masovni ubica do skoro pravio lom u sudnici, a u zatvoru mu stizale razne ponude

Hrvatska -

Na današnji dan pre tačno četiri godine, region je potresao zločin kada je Filip Zavadlav počinio trostruko ubistvo u Splitu.

U ovom krvavom piru stradali su Marin Boban (25), Jurica Torlak (37) i Marin Ožić Paić (25).

Prvobitno, Zavadlav je osuđen u februaru 2021. godine na 40 godina zatvora, međutim, ta presuda je bila ukinuta, da bi na kraju Županijski sud ipak doneo odluku proglasivši Filipa krivim, kada je dobio po 15 godina za svakog ubijenog, a objedinjena kazna iznosi 40 godina zatvora.

Zavadlav je, pored tri teška ubistva, osuđen i za ilegalno posedovanje oružja.

Ovako je Zavadlav pripremao krvavi pir

Dokazi koji su pažljivo bili skriveni od očiju javnosti pokazivali su da je Zavadlav planirao masakr nekoliko meseci ranije.

Splitsko tužilaštvo došlo je do video snimka na kojem se vidi kako Filip vežba pucanje automatskom puškom, a pored toga, došli su u posed fotografije na kojoj Filip sedi za stolom držeći u rukama kalašnjikov.

Slučaj je privukao veliku pažnju javnosti, a trostruki ubica doslovno je pravio lom u sudnici, gde je sedeo vezan lancima i u panciru, a promenio je čak šest advokata.

Filip Zavadlav
foto: Youtube Printscreen

Zavadlav je stajao iza toga da nije kriv, tražio je da ga oslobode, a Splićane je šokiralo i bezbroj situacija kada je Filip u toku suđenja komunicirao isključivo na italijanskom jeziku i izjavio da bi ga trebalo imenovati za Nobelovu nagradu za mir.

Filip Zavadlav dobijao je pisma podrške u zatvoru na nedeljnom nivou, devojke su mu masovno izjavljivale ljubav, pisale da će ga čekati nudeći mu brak.

Jedna od devojaka poslala je zahtev zatvoru u želji da poseti masovnog ubicu, ipak taj zahtev je odbijen.

Zavadlav se družio sa Matejem Perišem

Filip Zavadlav, Matej Periš
foto: Profimedia, Facebook Printscreen

Trostruki ubica doveden je u vezu sa Matejem Perišem, kada su njegovi prijatelji nakon nestanka Periše izjavili da su se Filip i Matej svojevremeno družili, ali da to ne treba da ima ikakve veze za nestankom mladića.

- To što je Matej prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati stvari. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima - govorio je tada školski drug Mateja Periše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track