MARIJANU JERKOVIĆ NAŠLI ZAKLANU NA RADNOM MESTU: Jeziv zločin i dalje nije rešen, policija ponudila NAGRADU za informacije
Foto: Printscreen/Facebook

ubica i dalje na slobodi

MARIJANU JERKOVIĆ NAŠLI ZAKLANU NA RADNOM MESTU: Jeziv zločin i dalje nije rešen, policija ponudila NAGRADU za informacije

Hrvatska -

Na današnji dan 2002. godine u Splitu je ubijena Marijana Jerković. Marijana je imala 24 godine i radila je u agenciji za nekretnine. Ubijena je na svom radnom mestu.

Ubica još nije pronađen, a kako godine prolaze, šansa da se pronađe se smanjuje. Policija, kada je ovaj slučaj u pitanju, godinama pipa u mraku. MUP je krajem 2014. godine raspisao nagradu od 100.000 kuna za informacije koje će rezultirati ili doprineti otkrivanju i hapšenju počinioca ovog zločina.

Nije poznato da li je bilo dojava. Međutim, ako jeste, očigledno su bile netačne jer ubica do danas nije pronađen.

hrvatska policija
foto: Shutterstock

Marijana je bila studentkinja koja je radila u agenciji za nekretnine na Mažuranićevom šetalištu, u samom centru Splita. Ona je ubijena 21. januara, a njeno telo sutradan su pronašle kolege koje su došle na posao.

Marijana je ubijena u popodnevnim satima, a sama istraga imala je niz propusta, preneli su mediji. Marijanin mobilni telefon je navodno korišćen nekoliko dana nakon njene smrti. Razgovarali su i o tome kako je mesto zločina bilo loše obezbeđeno.

Devojka je ubijena skalpelom takvom silinom da je skoro obezglavljena. Komšije nisu čule nikakvu svađu, a pretpostavlja se da je devojka poznavala svog ubicu jer na licu mesta nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska.

Istraga je išla u nekoliko pravaca, ali ni tačan motiv nikada nije utvrđen. Pretpostavlja se, dakle, da je devojka poznavala ubicu, da je bio levoruk. Nekoliko ljudi je saslušano, a u javnosti su se s vremena na vreme pojavljivale razne teorije. Ubica nikada nije pronađen, a kako vreme odmiče, sve su manje šanse da se to promeni.

Kurir.rs/Index.hr

Preneo: M. N.

Bonus video:

00:57

KOLIKO JE BITNA I ODGOVORNA ULOGA FORENZIČARA? Ristić nema dilemu: Ne postoji savršen zločin, već samo loše odrađena istraga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track