PRETUČENA ŽENA, MRTAV PAS I DROGA Zbog ovog čoveka policija je na nogama: Njegov pokojni sin pre 7 godina u Beogradu NAPRAVIO HAOS
Foto: Printscreen/PU splitsko-dalmatinska

PRETUČENA ŽENA, MRTAV PAS I DROGA Zbog ovog čoveka policija je na nogama: Njegov pokojni sin pre 7 godina u Beogradu NAPRAVIO HAOS

Hrvatska -

Muškarac za kojim traga splitska policija je Davor Firić (59) s Klisa pravosuđu odranije je poznat kao počinitelj porodičnog nasilja. Među lokalnim stanovništvom poznat je kao otac Sandra Firića (32), osuđenog na 12 godina zatvora za ubistvo Branka Mijatovića (32) i sada pokojnog Ante Firića, poznatog po tuči na stadionu u Beogradu u kojoj je učestvovao s još pet Splićana.

Poternicu su iz MUP-a objavili u sredu poslepodne, manje od 24 sata od događaja zbog kojeg su ga počeli tražiti. Zbog njegove prošlosti policija je svesna da se radi o nasilnoj osobi, a operativni podaci ukazuju kako je najverovatnije pod uticajem narkotika i naoružan.

Prva dojava je stigla u utorak oko 22.50 sati kada su policajci obavešteni o nasilnom ponašanju osobe u porodičnoj kući u Klisu. Odmah su izašli na mesto događaja te ispred kuće zatekli žensku osobu s vidljivim povredama, suprugu Davora Firića.

hrvatska policija
foto: Shutterstock

U kući je nađen mrtav pas, a prema prvim podacima ubio ga je upravo Davor Firić. Obavljen je pregled porodične kuće u kojoj je nađena velika količina droge, ali nisu u njoj zatekli Davora Firića.

Odmah su preduzeli mere potrage, a tokom srede su obavili uviđaj i utvrđivanje svih činjenica i okolnosti. Ženi je pružena lekarska pomoć te su joj utvrđene teške telesne povrede i zadržana je na lečenju.

U septembru 2017. godine Davor Firić je u istoj kući na Klisu zarobio maloletnu ćerku i pretio kako će ubiti nju i sebe. Pre toga je na igralištu oko 16.15 sati istukao suprugu zbog svađe oko proslave rođendana, a kada je ona pozvala policiju zatvorio se u kuću s ćerkom naoružan automatskom puškom.

Kriza je trajala pet sati tokom kojih je na terenu bio pregovarač iz Specijalne policije uz njihova dva tima te Interventna i policija. Ćerku je pustio nakon sat vremena, a on se predao oko 21.45 sati kada je pred kuću stigao jedan od sinova.

Davor Firić
foto: Printscreen/PU splitsko-dalmatinska

Njegov mlađi sin Sandro je u februaru 2022. godine osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Branka Mijatovića. On je ubijen u jeku prepirke oko navodnog novčanog duga koji je Branko Mijatović imao prema njemu, kada na njegov potiljak prislonio poluautomatski pištolj marke Crvena zastava i ispalio jedan hitac.

Stariji sin Ante je u decembru 2017. godine bio u grupi šest Splićana koji su u Beogradu pokušali pomoći jednoj struji navijača Partizana da preuzme prevlast na južnoj tribini stadiona u Humskoj. Zadobio je tada najteže povrede, među kojima i kontuziju glave.

Sud u Srbiji osudio ga je na pola godine zatvora zbog izazivanja nereda i progon iz Srbije u trajanju od pet godina.

Ante Firić je poginuo s 27 godina kada su ga udarila tri automobila nakon što je istrčao na auto-put kraj Ivanić Grada u novembru 2018. godine.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Bonus video:

02:46

DA LI JE OTAC MALE VANJE SAUČESNIK U ZLOČINU?! Kriminlog: Svakako treba ispitati mogućnost veze roditelja sa kriminalnim klanovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track