ANĐELU UBIO, BACIO U JAMU I POKRIO GRANJEM Telo našao prolaznik:Posle 22 godine događa se nešto zbog čega je njena porodica OČAJNA
Foto: IZVOR: YOUTUBE/AGAMEMNON PRODUCTION/SCREENSHOT

ANĐELU UBIO, BACIO U JAMU I POKRIO GRANJEM Telo našao prolaznik:Posle 22 godine događa se nešto zbog čega je njena porodica OČAJNA

Hrvatska -

Ivan Bulj, ubica 17- godišnje Anđele Bešlić iz Sinja, za nešto manje od dva meseca, tačnije 10. aprila, izlazi na slobodu. Nakon 22 godine provedene u zatvoru zbog okrutnog ubistva, danas 61-godišnji Bulj uskoro postaje slobodan čovek.

Porodici se time otvaraju nikad zaceljene rane, a o tome je govorio otac pokojne Anđele, Ivan Bešlić.

- Teško je dok je god čovek živ - kaže Anđelin otac uoči 22. godišnjice njenog ubistva.

Tog 3. marta 2002. godine, prema presudi, Ivan Bulj je devojku oko 3 sata u noći na prevaru ukrcao u svoj automobil govoreći joj da će je odvesti kući. Vraćala se s koncerta, sama. Uprkos njenom protivljenju, skrenuo je s puta i odvezao je na nepristupačno područje s namerom da je ubije. Udarao ju je tupim predmetom.

Naneo joj je više povreda po glavi i drugim vitalnim delovima tela. Mrtvu Anđelu potom je odvukao preko žičane ograde i bacio je u jamu i prekrio suvim granjem gde ju je slučajni prolaznik pronašao mesec dana kasnije. Ni 500 metara od njene kuće. Telo je bilo u takvom stanju da je identifikovana pomoću otisaka prsta.

Ivan Bulj tada je bio direktor Radio Sinja, član sinjskog HKDU-a, promovisao je Alku.. Ceo Sinj je bio šokiran kada se nekoliko dana nakon pronalaska tela sam predao policiji. Ali otac njegove žrtve znao je da je Bulj ubica.

- Pobegao je od mene, da ga ja ne bih uhvatio. Imali smo informacije da je on to napravio - tvrdi Anđelin otac.

Za Anđelom se tragalo mesec dana, a porodica je sama sprovodila privatnu istragu jer nisu bili zadovoljni kako je policija vodila potragu. S druge strane, mesec dana bilo je i više nego dovoljno da ubica počisti tragove za sobom, a ono što je moglo biti ključno, njegovo priznanje koje je snimljeno, nije priznato na sudu jer ga je dao bez prisustva advokata. Tokom sudskog postupka Ivan Bulj je tvrdio kako nema ništa s Anđelinim ubistvom.

- Gledao sam tu video kasetu priznanja. Sve je rekao, sve je priznao. Želeo je da siluje Anđelu, ali nije mogao. Zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom - kaže njen otac. Jer, koji bi drugi motiv, kaže, imao odrasli muškarac da tako brutalno ugasi život maloletne devojke?

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo kako je Ivan Bulj devojku silovao, ali je za taj deo oslobođen krivice jer nije bilo dokaza. Prvobitno je za učestvovanje u ubistvu bio optužen i Pavle Bulj, rođak Ivana Bulja, ali je oslobođen. U međuvremenu je i preminuo.

Ivan Bulj je na Županijskom sudu u Splitu osuđen za teško ubistvo maloletne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud je potom kaznu smanjio na 22 godine. Uskoro će biti slobodan.

Ivan Bešlić ne veruje da će se ubojica njegove kćeri vratiti kako bi živeo u Sinju.

- Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. Ali, ne verujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova porodice, zna se i gde. Njegova supruga i deca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se to sve dogodilo - govori Anđelin otac.

Ubica njegove kćeri, kaže, nikad se nije pokajao za ono što je učinio, nikad ga nije pokušao kontaktirati, ni posredno ni direktno.

- I bolje mu je - kaže ovaj otac koji je kćer izgubio na najgori mogući način, ali još gore od toga bi bilo da ga njezin ubica svakodnevno podseća na to.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Bonus video:

00:28

UŽAS KOD LUČANA: Pronađeno telo devojke pored puta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track