NEVEROVATNO NEVREME POGODILO DALMACIJU: Grad napadao na primorju, LED SKLANJALI BAGEROM, pijavica na Šolti, zabeleo se i Split
Foto: Printskrin/Facebook

Oluja

NEVEROVATNO NEVREME POGODILO DALMACIJU: Grad napadao na primorju, LED SKLANJALI BAGEROM, pijavica na Šolti, zabeleo se i Split

Hrvatska -

Snažno nevreme pogodilo je danas Dalmaciju. Najteže je pogođen kraj oko Svetog Filipa i Jakova, a na južnoj obali Šolte pojavila se pijavica!

Kako je najavljeno, jak mediteranski ciklon utiče na vreme duž celog Jadrana. Preovladava oblačno vreme sa povremenom kišom, a mestimično se javljaju izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom.

Na najvišim vrhovima Dinare, na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara, padao je i sneg, a temperatura vazduha se tamo spustila na 0 stepeni.

Jaka grmljavina zahvatila je sinoć delove severne Dalmacije. Najteže je stradalo područje Svetog Filipa i Jakova, gde su zabeležene obilne padavine, a nanosi grada dostizali su i do pola metra, što je zahtevalo angažovanje vatrogasaca i komunalnih službi, prenosi Dalmacija Danas.

Dalmacija, Nevreme
foto: Printskrin/Facebook

Oko 9.30 na južnoj obali Šolte pojavila se pijavica koja je na moru ostala pola sata. Na sreću, nije stigao do obale i nije napravio nikakvu štetu.

Sredinom dana jaka grmljavina zahvatila je delove Šolte i Čiova, dok je Čiovo palo sa oko 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Posle 13 sati grmljavinski oblaci zahvatili su splitsko područje, gde je na zapadu grada pala izuzetno velika količina padavina. Na meteorološkoj stanici na Marjanu zabeleženo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Dalmacija, Nevreme
foto: Printskrin/Facebook

Kiša je kasnije prešla u grad, što je rezultiralo snimanjem dela grada.

1 / 6 Foto: Printskrin/Facebook

Zbog velike količine padavina u kratkom vremenskom periodu pojedine gradske ulice bile su pod vodom.

(Kurir.rs / Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track