VESNA SE VRATILA IZ NEMAČKE PA OSTALA ZATEČENA: "U to sam uložila 20.000 evra!" Uplakana zvala gradonačelnika!
Foto: Profimedia

VESNA SE VRATILA IZ NEMAČKE PA OSTALA ZATEČENA: "U to sam uložila 20.000 evra!" Uplakana zvala gradonačelnika!

Hrvatska -

Zbog radova u Zvijezdi propala je radnja cipela u koju sam uložila 20.000 evra, ogorčena je Karlovčanka Vesna Kučan, stanovnica Karlovca, jedna od žrtava radova na vodosnabdevanju i odvodu zbog kojih su popucale i oštećene zgrade u gradskom jezgru.

Procenjuje da je u godinu i po dana izgubila najmanje 30.000 evra dobiti jer bitni kupci do njene prodavnice u Kukuljevićevoj gotovo fizički uopšte nisu mogli da dođu.

"Postoje pristupačnije prodavnice cipela, naša je bila slepo crevo", kaže Kučan.

Prodavnicu je otvorila u leto 2022. godine, te su jeseni već počeli problemi, a radnja je zatvorena prošlog oktobra. Šalju račune, kaže, ali nisu znali da pošalju upozorenje o radovima.

"Bila sam zatečena jer sam imala smrtni slučaj zbog kog sam morala da boravim u Nemačkoj. Nisam očekivala da će prodavnica naići na takve probleme i uplakana sam zvala gradonačelnika Damira Mandića. Ušli smo u to 'grlom u jagode', a mušterije ne bi dolazile nedeljama, rekla je.

sneg, žena, čizme, kupovina, cipele
foto: Shutterstock

"Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa", u vrednosti 67 miliona evra, a u Zvijezdi ih izvodi firma GIP Pionir. Prošlog utorka je u Radićevoj ulici ulazeći u haustor stanarka upala u iskopanu rupu duboku tri metra, ali srećom nije teže povređena. U tom ulazu živi Damir Kundić koji kaže da komšinica nije videla nezaštićenu rupu jer se svetlo na senzor ne upali odmah. Takođe upozorava da stanari zbog radova imaju sve manje parking mesta na raspolaganju. Vozilo se može parkirati samo ako ima posebnu nalepnicu sa simbolom Zvijezde, no to se ne poštuje, a mnogo je automobila parkirano bez nalepnice.

"Stanarima je dozvoljeno parkiranje na Trgu bana Josipa Jelačića, a gotovo čitav trg je zagrađen zbog radova na crkvi Presvetog Trojstva. Na Strossmayerovom trgu može se parkirati samo načelno jer tamo svi parkiraju, isto je u Radićevoj ulici, a na uglu Radićeve i Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog je iskop. Uskoro će početi kopanje i u ulicama gde je preostalo još nešto parking mesta", nezadovoljan je Kundić.

Grad Karlovac i Vodovod i kanalizacija upoznali su vlasnike oštećenih objekata s postupkom dobijanja odštete od osiguravajućeg društva izvođača radova, ali vlasnik lokala u Kraševoj ulici i predsednik Boksačkog kluba Excalibur Mario Tomac tvrdi da je to beskorisno.

Kišobranar i kožar iz Radićeve ulice Darko Šporčić smatra da bi izvođači radova trebalo da saniraju štete dok su još angažovani na Zvijezdi, umesto da se to rešava nakon završetka projekta. Podseća da će se radovi izvoditi do maja 2025, a promet mu je do sada pao za 55 odsto u odnosu na takođe tešku prošlu godinu. Pritom preduzetnici u Zvijezdi mogu za ovu godinu dobiti podršku od najviše 2.500 eura.

Novac za odštete trebalo je osigurati u samom projektu obnove vodovoda i kanalizacije. Ako izvođač neće sanirati štetu, neka Grad pruži jamstvo, poručio je Šporčić.

Kurir.rs/Večernji

Bonus video:

00:19

SRPSKA BLOGERKA IZGUBILA 300.000 €, PA SE UTEŠILA KRSTARENJEM: Tamara Kalinić na ludoj žurki, a oko nje RASKOŠ! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track