"UBIO SAM VESNU DA SPASIM SVEMIR" Novi detalji jezivog zločina u Zagrebu MONSTRUM UPAO U STAN I NASMRT IZBO MAJKU DRUGA IZ ŠKOLE
Foto: Youtube printscreen

užas

"UBIO SAM VESNU DA SPASIM SVEMIR" Novi detalji jezivog zločina u Zagrebu MONSTRUM UPAO U STAN I NASMRT IZBO MAJKU DRUGA IZ ŠKOLE

Hrvatska -

Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni pritvor muškarcu (35) koji je u četvrtak ubio Vesnu B. (66) u njenom stanu na Srednjacima.

Osumnjičenom preti najmanje pet godina zatvora.

Potvrđeno je da se ubistvo dogodilo oko 20.50 sati kad je osumnjičeni nasilno ušao u stan i oštrim predmetom zadao žrtvi više ubodnih i reznih rana. Slučaj je otkriven narednog jutra jer se vlasnica stana nije pojavila na svom poslu u jednoj farmaceutskoj kompaniji. Obavešten je njen sin koji je potom došao u stan na Srednjacima i pronašao majku mrtvu.

Uviđaj je potrajao do poslepodnevnih sati, a vrlo brzo nakon toga je privedena osoba koja se povezuje sa tim zločinom.

Jutarnji navodi da je osumnjičeni nakon ubistva svojoj majci rekao da očekuje dolazak policije.

- Nemoj se iznenaditi ako dođe policija. Rešio sam problem čovečanstva u poslednjem momentu. Čovečanstvo je spašeno. Rešio sam Vesnu - navodno je rekao majci.

N1 saznaje da je osumnjičeni tokom ispitivanja bio potpuno rastrojen. Istražiteljima je takođe rekao da je "spasio svemir" na saslušanju.

Osumnjičeni je ranije bio član političke stranke i na lokalnim izborima 2021. godine bio član biračkog odbora u kvartu u kome se dogodilo ubistvo.

Jutarnji navodi i da je osumnjičeni prijatelj sina žrtva iz srednjoškolskih dana , ali da nisu u kontaktu više od deset godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track