SNEG IZAZVAO KOLAPS U HRVATSKOJ: Veje već satima, zatvorene mnoge deonice, šleperima ZABRANJEN SAOBRAĆAJ ka Dalmaciji (FOTO)
Foto: Printscreen/HAK

neverica

SNEG IZAZVAO KOLAPS U HRVATSKOJ: Veje već satima, zatvorene mnoge deonice, šleperima ZABRANJEN SAOBRAĆAJ ka Dalmaciji (FOTO)

Hrvatska -

Sneg koji je počeo da pada u utorak zavejao je tokom večeri puteve širom Hrvatske!

Na mnogim deonicama auto-puta A1 vlada totalni haos zbog snega. Lokalni mediji navode da su na deonici kod mosta Modruš zapela mnoga teretna vozila. Drama je i kod Otočca.

- Naš autobus je prošao taman pre zastoja. Nisam najbolje video zbog snega, međutim, mislim da su radnici došli da posipaju so po putu. Sneg je padao sve vreme i počeo je da se smanjuje tek kad smo se približili Zagrebu - ispričao je čitalac portala 24sata koji je snimio prave zimske uslove na putevima kod Otočca.

Zbog olujnog vetra za sav saobraćaj zatvorena je deonica auto-puta A1 između Svetog Roka i Posedarja. Zabeleženo je i nekoliko saobraćajnih nesreća.

- Zbog zimskih uslova na DC23 Žuta Lokva - Senj zabranjen je saobraćaj za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima sa priključnim vozilom - navodi HAK.

Zbog saobraćajne nesreće u smeru ka Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Širom Like pada sneg koji se zadržava na kolovozu tako se na pojedinim deonicama vozi usporeno i otežano. Trenutano nema prohodnih puteva za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

(Kurir.rs/24sata/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:43

POPODNE PAD TEMPERATURE, SUTRA SNEG! Meteorolog Todorović otkrio koliko će trajati zahlađenje: SREDA I ČETVRTAK NAJKRITIČNIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja