HVARANI NA IVICI ŽIVACA ZBOG NAJBOGATIJE BOSANKE: Sanela kupila pašnjake blizu obale, a meštani veruju da ima SKRIVENE NAMERE
Foto: Printscreen/Instagram

neverica

HVARANI NA IVICI ŽIVACA ZBOG NAJBOGATIJE BOSANKE: Sanela kupila pašnjake blizu obale, a meštani veruju da ima SKRIVENE NAMERE

Hrvatska -

Sanela Dijana Dženkins, koja važi za najbogatiju Bosanku, kupila je u prethodne dve godine devet hektara zemlje na Hvaru!

Jutarnji navodi da je 87.355 kvadrata već upisano u knjige dok se za ostatak čeka parcelacija. Dženkins, međutim, kupuje i dalje.

Hvarani lokaciju nazivaju Stražbenica. Kompanija koja je kupilo zemljište nema nijednog zaposlenog dok se u upravi uz Sanelu nalazi njen sin iz prvog braka s bogatim engleskim bankarom Rodžerom Dženkinsom.

Parcele se nalaze na vrhunskoj lokaciji, vrlo je malo kuća, a vode se kao pašnjaci u kupoprodajnim ugovorima. Jutarnji navodi da nema sumnje da bi u suprotnom dosad već bilo premrežene turističkim sadržajima i da bi Hvarani svoju dedovinu cenili suvim zlatom, a ne prodali za osam do 30 evra po kvadrat.

Zemljište se nalazi u neposrednoj blizini grada Hvara.

Pa šta će bogatašici toliko poljoprivrednog zemljišta? Hoće li žena koja zime provodi u Los Anđelesu ili u nekoj od svojih rezidencija širom sveta otvoriti poljoprivredno gazdinstvo na Hvaru - što jedino na svojim parcelama i sme da ima?

Jedan od advokata njene kompanije Vinko Radovani, koji je zadužen za sva pitanja vezana za hvarske parcele i planirani pristupni put, kaže da Dženkins ima baš takve planove. Radovani ne negira da će bogatašica sagraditi i objekat koji zakon dopušta.

- Radiće se ono što zakon propisuje da se sme raditi - rekao je Radovani za Jutarnji i dodaje da će Dženkins možda saditi vinovu lozu.

Hvarani u to ne veruju.

Kakva god ideja bila, isprečila se prva prepreka, jer do svoje vrlo velike parcele nema pristupnog puta kojim bi mogla doći automobilom. Nekolicina Hvarana odbija i samu pomisao na širenje gradskog puta koji prolazi njihovim parcelama.

Hvarani, budući da Dženkins i društvo svake godine odsedaju u iznajmljenom smeštaju, kupovinu silnog zemljišta uz obalu pripisuju njenoj želji da sagradi vlastitu rezidenciju na ostrvu.

- Ništa joj ne verujemo. Već je posekla stogodišnje hrastove, drva je ostavila i nekoliko puta je planulo, a onda je vatrogascima donirala 20.000 evra za kupovinu opreme. Požare bi zataškali da dojave nisu išle preko splitske centrale pa su morali izaći na teren, a gasili su i susedi. Verujemo da je namera da napravi protivpožarni put koji će njoj biti cesta - kaže jedan od Hvarana za Jutarnji.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track