NEZAPAMĆEN KOLAPS NA BALKANU: Crna Gora i BiH ostale bez električne energije, struju nema ni pola Hrvatske, totalni RASPAD SISTEMA
Foto: Peter Henrich (HEN-FOTO) / imago stock&people / Profimedia

KURCŠLUS

NEZAPAMĆEN KOLAPS NA BALKANU: Crna Gora i BiH ostale bez električne energije, struju nema ni pola Hrvatske, totalni RASPAD SISTEMA

Hrvatska -

Crna Gora, BiH i cela Dalmacija ostali su bez struje!

Hrvatski mediji navode da su bez struje oko 12.30 sati ostali Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik i Župa Dubrovačka, Kaštela, Solin, Vodice, Prvić, Zadar, Starigrad Paklenica... Struje nema ni na mnogim ostrvima.

- Odjednom je sve utihnulo - navodi čitalac Večernjeg.

Lokalni mediji navode da za sada nema zvanične informacije šta se dogodilo jer je veb stranica HEP pala dok se na službene telefone niko ne javlja.

Mediji u BiH istovremeno prenose da su posle 12 sati gradovi širom zemlje ostali bez električne energije. Struje nema u Banjaluci, Goraždu, Prnjavoru, Kotor Varošu, Sarajevu, Derventi... Avaz piše da je u Sarajevu nastao kolaps u saobraćaju jer semafori ne rade.

Struju nema ni skoro cela Crna Gora. Električne energije nema u Budvi, Baru, Risnu, Podgorici...

Delovi Albanije i Grčke su takođe bez struje.

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) saopštio je da je struja nestala zbog ispada na mreži crnogorskog elektroprenosnog sistema. Pobjeda nezvanično prenosi da je izbio požar na jednom od dalekovoda.

Avaz saznaje da je došlo do raspada kompletnog elektroenergetskog sistema. Kad dođe do raspada sistema hidroelektrane i termoelektrane ne mogu da rade i nema razmene energije kroz mrežu.

Za sada nije poznato kad će problem biti rešen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track