UBISTVO FUNKCIONERA DUI U TETOVU: Deo stranke zahteva ostavku lidera Alija Ahmetija
Naip Redžepi, Foto: Facebook

KRVAVI SUKOB

UBISTVO FUNKCIONERA DUI U TETOVU: Deo stranke zahteva ostavku lidera Alija Ahmetija

Severna Makedonija -

U oružanom sukobu u Maloj Rečici, kraj Kumanova, ispred sedišta albanske partije DUI, manje članice vladajuće koalicije u Makedoniji, ubijen je Naip Redžepi, koji je, kako se tvrdi, bio ozbiljan kandidat za šefa ogranka te stranke u Tetovu.

U sukobu, koji se dogodio sinoć, dve osobe su ranjene i prebačene u bolnicu, a dve privedene. Policija je saopštila da je na licu mesta pronašla osam šaržera municije, tri čaure i bejzbol palicu.

Do pucnjave je došlo nakon verbalnog sukoba dve zavađene grupa unutar DUI.

Ubistvo Redžepija, kako prenose makedonski mediji izazvalo je žestoke reakcije u Kumanovu, a usledile su optužbe na račun Alija Ahmetija, lidera te stranke.

Ahmetija, prema pisanju medija, optužuju da Kumanovo koristi kao mesto za testiranje različitih eksperimenata koji se, kako se navodi, sprovode u saradnji sa tajnim službama.

foto: Plusinfo.mk

Deo pripadnika kumanovskog ogranka DUI stoga zahteva ostavku Ahmeta, koji bi, kako se smatra, morao da preuzme moralnu odgovornost za ubistvo ispred sedišta stranke.

Drugi deo DUI-ja tvrdi da ta partija nema nikakvu odgovornost za ovaj incident.

Neimenovani izvor medija, međutim, tvrdi da je oružani sukob motivisan stranačkim rivalstvom i ogorčenošću dela članstva u tamošnjem ogranku DUI.

Tužilaštvo je izdalo nalog za prikupljanje dokaza sa lokacije na kojoj se dogodio incident i izdalo nalog za analiziranje DNK, obdukciju ubijenog i parafinske rukavice.

Jedan od dvojice ranjenih je jutros iz Tetova prebačen u bolnicu u Skoplju, potvrdio je direktor tetovske bolnice.

U nedostatku zvaničnih informacija o tome šta bi mogao biti povod za ovaj oružani sukob, mediji, pozivajući se na neimenovane izvore iz DUI, pišu da su u pitanju i porodični i politički obračuni unutar DUI, ali i da su se sukobile dve rivalske grupe, koje pripadaju različitim političkim subjektima koje imaju svoja sedišta na istoj lokaciji.

U trenutku sukoba DUI je imao sastanak na kojem je trebalo da se odluči o šefu tetovskog ogranka stranke.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track