SVE VIŠE OPOZICIONARA PODRŽAVA PRESPANSKI SPORAZUM: Još 4 poslanika VMRO-DPMNE za ustavne promene
Foto: Printscreen YouTube/Televizija 24

raste većina

SVE VIŠE OPOZICIONARA PODRŽAVA PRESPANSKI SPORAZUM: Još 4 poslanika VMRO-DPMNE za ustavne promene

Severna Makedonija -

Od najmanje četiri poslanika iz opozicione VMRO-DPMNE se očekuje da se priključe osmorici svojih kolega koji su već podržali izmenu Ustava prema Prespanskom sporazumu.

Sagovornici Sloboden pečata tvrde da je za to najviše bivši ministar zdravlja Nikola Todorov, koji je bio među onima koji su bili isključeni iz VMRO-DPMNE, kao i aktuelni gradonačelnik Kavadarca, Mitko Jančev, koji je razrešen potpredsedničke funkcije u partiji. I pored toga što ova dva političara nisu već deo rukovodećih struktura opozicije, oni još uvek imaju odličnu saradnju sa delom partijske baze, kao i sa poslanicima iz sadašnjeg skupštinskog sastava, piše Sloboden pečat.

Politički analitičari, pak, kažu da je velika verovatnoća da se takvo nešto desi, ali uz obrazloženje još uvek nije poznato da li priključenje novih poslanika iz VMRO-DPMNE znači povećanje večine na više od 80 glasova. Kao što je navedeno, ne sme se zanemariti nezadovoljstvo kod nove nezavisne poslaničke grupe nakon zatvaranja Saše Mijalkova, kao i nezadovoljstvo kod četiri poslanika iz Bese i Albanije, koji se protivi eventualnom davanju amnestije za optužene za "Krvavi četvrtak".

Kurir.rs/Sloboden pečat Foto: YT Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track