ZAEV PORUČIO MAKEDONCIMA PRED NOVU GODINU: Da budemo hrabri i odlučni i stvorimo mirnu i stabilnu zemlju (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

POŽELEO IM USPEH I VEDAR DUH

ZAEV PORUČIO MAKEDONCIMA PRED NOVU GODINU: Da budemo hrabri i odlučni i stvorimo mirnu i stabilnu zemlju (VIDEO)

Severna Makedonija -

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da je Makedonija u 2018. izabrala budućnost umesto neizvesne izolacije i da u narednoj godini sledi izgradnja bogate i savremene države.

U novogodišnjoj video-poruci on je ocenio da je ova godina bila jedna od najvažnijih i najosetljivijih godina za Makedoniju – godina intergracija i istakao da su naprevljeni koraci koji su omogućili evroatlantsku integraciju i razvoj mirne i stabilne države.

"Preko građenja prijateljstva su susedom Grčkom odgovorno smo zatvorili spor koji je Makedoniju vukao dole celih 27 godina. Danas, naša zemlja je na korak da postane 30. članica NATO i pripremamo se za početak pregovora sa EU", rekao je Zaev.

Premijer Makedonije je ocenio da su izazovi u 2019. veliki, ali je pozvao građane da daju daju šansu tom generacijskom snu i da se pripreme za trenutke ispunjene radosti, zadovoljstvom i prosperitetom na svakom planu.

"Napravljeni su koraci koji su omogućili da to sve zavisi od nas… Zato hajde da se svi snabdemo hrabrošću i odlučnošću i napravimo da budu realnost naše želje i ciljevi – mirna i stabilna zemlja, u savezništvu i sa članstvom u NATO I EU, globalna i pravedna Makdonija sa ekonomijom koja funciniše za svakoga", rekao je on.

"Gradimo Makedoniju da bude bogata i savremena država u kojoj će svi građani imati pristojan život i blagostanje za sebe i svoje porodice. Zemlja solidarnosti i zajedništva gde ćemo se svi poštovati i međusobno pomagati", rekao je Zaev i makedonskim građanima poželeo "uspešnu ekonomsku godinu, dobro zdravlje i vedar duh."

Kurir.rs/ Beta/ Sloboden pečat

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track