ZAEV NA CEREMONIJI PODIZANJA NATO ZASTAVE: Uspeli smo da se sa sporednog balkanskog koloseka vratimo na na glavni auto-put ka Evropi (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook

ZAVIJORILA SE PRED ZGRADOM VLADE

ZAEV NA CEREMONIJI PODIZANJA NATO ZASTAVE: Uspeli smo da se sa sporednog balkanskog koloseka vratimo na na glavni auto-put ka Evropi (VIDEO)

Severna Makedonija -

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da je Severna Makedonija uspela da se sa sporednog balkanskog koloseka vrati na glavni auto-put ka Evropi.

Zaev je, tokom svečane ceremonije podizanja zastave NATO ispred makedonske vlade, istakao da je njegova otadzbina sada na pravom putu ka napretku i razvoju.

"Danas podižemo zastavu NATO, koja zajedno sa evropskom i našom, određuje budućnost, ne samo naše generacije, već i budućih pokolenja. To nije samo simbolika, već realnost. To je nova strana naše istorije", rekao je makedonski premijer.

Kako je Zaev istakao, njegova zemlja je uspela da se sa sporednog balkanskog koloseka, gde je čekala decenijama, vrati na glavni autoput ka Evropi.

"U periodu koji sledi bićemo direktni učesnici u najvažnijem periodu od samostalnosti naše države, u kome ćemo sami odlučivati o našoj budućnosti, ali i sa brzinom kojom ćemo dostići taj cilj", rekao je on.

Zaev je ocenio da je sada sudbina u rukama makedonskog društva koji određuje svoju budućnost.

foto: Printscreen/ Facebook

Makedonski premijer je naglasio da se u sledećem periodu ulazi u kompleksnu etapu izgradnje države prema evropskim standardima, te da niko više neće da je blokira spolja.

Makedonija je potpisivanjem Sporazuma iz Prespe sa Grčkom promenila svoje ustavno ime u Republika Severna Makedonija i na taj način je razrešila decenijski spor koji je imala vlastima u Atini.

Kurir.rs/ Tanjug/ Sloboden pečat

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track