KRVAVI POHOD U SKOPLJU: Ranjen lekar u bolnici, pacijentkinja umrla od stresa,a napadači pohapšeni
Foto: Printskrin Yt

pucali po hodniku

KRVAVI POHOD U SKOPLJU: Ranjen lekar u bolnici, pacijentkinja umrla od stresa,a napadači pohapšeni

Severna Makedonija -
Tri osobe uhapšene su nedaleko od skopskog Kliničkog centra pošto su jutros, iz još nepoznatih razloga, počeli da pucaju po bolnici i tom prilikom teško ranili jednog lekara.

Kako prenose makedonski mediji, privedeni su Jakup Izairi (30), Abdul Naim Nikšić (36) i Imer Nikšić (34), svi iz Skoplja.

Oni su uhapšeni u Kliničkom centru neposredno nakon što je jedan od trojice osumnjičenih ispalio više metaka na doktora koji je ranjen u nogu, kao i na medicinsku sestru koja je bila u blizini, ali koja nije pogodjena.

Prema nezvaničnim saznanjima, u lekara je pucano zbog nezadovoljstva tretmanom kakav je na Klinici tokom lečenja imala majka napadača, koja je tokom noći preminula.

Deo medicinskog osoblja Kliničkog centra održao je danas protest tražeći veću bezbednost za ljude koji rade u krugu Klinike "Majka Tereza".

U trenutku incidenta na odjeljenju se nalazilo tridesetak pacijenata i lekara.

Prema nezvaničnim informacijama povređen je lekar digestivni hirurg Ljubomir Ognjenović, povređen je u nogu ali je van životne opasnosti, a u pucnjavi su poveđene još tri osobe koje su se tu zatekle, a pacijentkinja koja je tada bila svedok, nezvanično, je umrla od stresa, piše makedonski Večer.U licu mesta ima policije, pacijenata koji čekaju pregled su izašli ispred zgrade hirurške bolnice. Kako saznajemo, bilo je trojica napadača koji su uhapšeni. Na klinici je haos, niko ne zna tačno i šta se dogodilo. Medicinsko osoblje i pacijenti su uplašeni, piše Večer.

(Beta/CDM/Večer.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track