MAKEDONIJA ČEKA 2016: U centru Skoplja doček Nove godine
Foto: AP

MAKEDONIJA ČEKA 2016: U centru Skoplja doček Nove godine

Severna Makedonija -
Centralna proslava dočeka 2016. godine u Skoplju će biti organizovana na Trgu Makedonija, u organizaciji gradskih vlasti.Gradjane Skoplja i njihove goste zabavljaće poznati hrvatski pevač Oliver Dragojević i Tamara Todevska, kao i di džej, a za ponoć je planiran veliki vatromet.

Doček Nove godine biće održan i u organizaciji skopske opštine Centar u kojoj su na vlasti opozicione stranke. Na dočeku na skveru "Jadran" pod nazivom "Grad u gradu" sviraće grupa "Dubioza kolektiv", Kiril Džajkovski, bend "Superhiks", a gradjani će moći da uživaju i u španskoj muzici u izvodjenju dueta "The Sound Messengers".

Doček je u podne organizovan i za najmlađe, koji mogu da se druže sa Deda Mrazom, koji će se prethodno spustiti sa Porte "Makedonija" (skopska trijumfalan kapija) odakle će na druženje na centralnom trgu doputovati kočijom.

Glavni grad Makedonije je za novogodišnje praznike bogato ukrašen dekorativnim elementima i specijalnim osvetljenjem. Po svim delovima Skoplja su postavljene ukrašene i osvetljene jelke, uz lepu dekoraciju oko njih, a glavna novogodišnja jelka nalazi se na Trgu "Makedonija", visoka je 18 metara i osvetljena sa 50.000 svetiljki, 250 blic sijalica, 100 dedamrazovskih kapa i 60 svetlosnih figura.

Policija je za novogodišnju noć najavila pojačane mere bezednosti kod skupova na otvorenom, a policajci će obezbedjivati proslave dočeka, koji se organizuju na Trgu "Makedonija", na skveru "Jadran", u sali KK "Rabotnički" u Gradskom parku i u "Metropolis areni" na Skopskom sajmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track