POSLE ZASTOJA U PREVOZU: Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice
Foto: AP

Migranti

POSLE ZASTOJA U PREVOZU: Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice

Severna Makedonija -
Makedonski mediji podsećaju da je razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbeglica, prema policiji, bio zastoj prevoza izbeglica na takozvanoj "balkanskoj ruti" i puni kampovi u zemljama duž te rute.

Sve izbeglice koje su do sinoć bile ušle u Makedoniju iz pravca Grčke, kako se navodi, već su napustili zemlju i prešli u Srbiju.

Granicu je juče prvo zatvorila Slovenija, pa Hrvatska i Srbija, a zatim je to na nekoliko sati uradila i Makedonija. Makedonske vlasti su tako po treći put u roku od dva meseca zatvorile granicu prema Grčkoj i nisu dozvolile ulazak izbeglicama iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Kako prenose mediji, Makedonija je granicu zatvorila kao rezultat lančane reakcije i makedonske vlasti će to ponovo odmah uraditi ako bilo koja zemlja na severu ne dozvoli protok izbeglica. Prema navodima skopske Televizije Telma, pored povremenog, moguće je i trajno zatvaranje na zahtev Evropske unije, uz napomenu da još nema zvaničnih reakcija makedonskih vlasti.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track