OPET PROTEST U MAKEDONIJI: Prskali institucije bojom i potpisivali izjave da to rade
Foto: Ap Maj 2016

Demonstracije

OPET PROTEST U MAKEDONIJI: Prskali institucije bojom i potpisivali izjave da to rade

Severna Makedonija -

Učesnici demonstracija u organizaciji makedonskog građanskog pokreta "Protestujem" nastavili su sinoć proteste u Skoplju, Strumici i Tetovu, a u prestonici su javno potpisivane izjave o učešću u protestu.

MIA navodi da su demonstranti još jednom tražili ukidanje odluke makedonskog predsednika Djorđa Ivanova o aboliciji svih osumnjičenih za učešće u aferi prisluškivanja.

Makedonska agencija navodi da je u Skoplju po običaju protestna šetnja krenula ispred sedišta Specijalnog javnog tužilaštva kako bi se izrazila podrška ovoj instituciji u istrazi afere prisluškivanja.

Sinoć je ispred te zgrade bio postavljen štand na kojem su građani potpisivali pisane izjave kojima potvrđuju učešće u protestima i bacanju farbe na državne institucije.

MIA navodi da je objašnjeno da je potpisivanje organizovano sa ciljem da se izjave predaju u policijskoj stanici u koju su ranije juče na razgovor privedeni aktivisti nevladinih organizacija.

Predsednik opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev učestvovao je sinoć i sam u bacanju na zgrade Ministarstva pravde i Sobranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track