(VIDEO) PANIKA U MAKEDONIJI: Zubate ribe koje kidaju testise pronađene u Dojranskom jezeru!
Foto: Printscreen Youtube

neko ih bacio iz akvarijuma

(VIDEO) PANIKA U MAKEDONIJI: Zubate ribe koje kidaju testise pronađene u Dojranskom jezeru!

Severna Makedonija -

OHRID - Posle uznemirujućih vesti o pojavi pirana u Dojranskom jezeru u Makedoniji koje su izujedale neke ribare, oglasio se i Hidrobiološki zavod u Ohridu koji je pokušao da smiri javnost.

Oni su saopštili da se zapravo radio o ribama sličnim krvoločnim piranama, odnosno o ribi poznatoj kao amazonski paku, koju je u jezero neko najverovatnije pustio iz svog akvarijuma.

"Nema prostora za paniku budući da su ribe toplovodne. To znači da će uginuti kada dođe zimski period", rekao je rukovodilac Odseka za praktično ribarstvo i akvakulturu Hidrobiološkog zavoda Zoran Spirkovski.

A, dok ne zahladi kupači neka se pričuvaju! Naime, amazonski paku poznat je kao riba koja napada muške testise!

Ona se hrani biljem, insektima i koštunjavim plodovima koji padaju sa granja u vodu. Kako riba ne razlikuje ove plodove od muških testisa, u vodama Amazona i Nove Gvineje, gde ih najviše ima, često napada testise plivača koji se kupaju goli.

Foto Printscreen youtube
Foto Printscreen youtube

Navodno je bilo slučajeva, kako piše Miror, da su neki ribari iskrvarili na smrt pošto mu je ova riba odgrizla testise.sle njenog Zato nije ni čudo što je amazonski paku u svetu poznata i pod imenom “Ball-cutter” ili sekač testisa.Ova riba se pre tri godine pojavila i u Švedskoj, a tamošnji mediji su na sva zvona upozoravali muškarce da nikako ne ulaze u vodu bez donjeg veša, jer mogu ostati bez svoje muškosti. Često se dešavalo da riba paku deci odgrize prstiće na nogama, jer ima oštre zube i izuzetno čvrstu vilicu.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track